Hacked By AdGhosT

Articol din: 22 noiembrie 2012 | comentarii: 1 | voturi: 5
Citeste despre: stiinta confirma cine se aseamana se adunarelatiecupluparteneriubit

Ştiinţa confirmă: CINE SEAMĂNĂ SE ADUNĂ

Bărbaţii sunt mai atraşi de femeile care seamănă cu ei - prin prisma culorii ochilor, a părului, dar şi a gropiţelor din obraji şi a altor trăsături -, se afirmă într-un studiu realizat de oamenii de ştiinţă francezi, informează AFP.

Multe studii au fost făcute deja pentru a determina acele caracteristici care le fac pe femei să fie considerate atrăgătoare din punct de vedere fizic. Cele mai multe dintre aceste studii se concentrau asupra trăsăturilor care aveau legătură cu concentraţia de hormoni şi cu fertilitatea (coapse largi etc.).

Cercetătorii de la Institutul de Ştiinţe ale Evoluţiei din Montpellier (ISEM) au avut o abordare diferită, interesându-se de această dată de caracteristici care nu prezentau niciun avantaj evident din punctul de vedere al selecţiei genetice, precum culoarea ochilor, grosimea buzelor şi a genelor.

Savanţii de la Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS), Universitatea din Montpellier 2 şi Institutul de Cercetări pentru Dezvoltare (IRD) au încercat să evalueze două ipoteze evolutive.

Prima este ipoteza despre homogamie, un fenomen observat la numeroase specii de animale, care face ca anumiţi indivizi să aibă uneori tendinţa de a alege partenere care le sunt apropiate din punct de vedere genetic - altfel spus, care le seamănă.

Cealaltă este ipoteza denumită "incertitudinea paternităţii". "Bărbaţii ar avea tendinţa să prefere, la femei, trăsăturile recesive. Astfel, un bărbat ar prefera ochii albaştri sau buzele fine, care sunt caracteristici recesive în raport cu ochii maro sau buzele groase", fapt care le-ar permite să recunoască la copilul lor propriile lor caracteristici genetice.

Savanţii de la ISEM au cerut mai întâi unui număr de 100 de bărbaţi să aleagă din mai multe fotografii care prezentau chipuri feminine pe acelea pe care le considerau atrăgătoare.

Rezultatele, publicate miercuri în revista americană PLoS One, au arătat faptul că bărbaţii aleg de preferinţă chipurile cu care ei au în comun anumite trăsături fizice.

În a doua etapă, savanţii au analizat fotografiile unor cupluri reale, care aveau cel puţin un copil, pentru a determina dacă aceste preferinţe genetice aveau o influenţă asupra alegerii partenerului de viaţă.

Rezultatele au arătat şi în acest caz faptul că partenerii de cuplu au mai multe trăsături faciale în comun decât doi indivizi luaţi la întâmplare din populaţia totală.

În schimb, datele obţinute nu au putut să certifice ipoteza "incertitudinii parternităţii".

Savanţii de la ISEM vor să studieze în detaliu importanţa pe care homogamia o are asupra procesului de alegere a unui partener sexual şi să afle în special dacă descendenţii unui cuplu alcătuit din parteneri apropiaţi din punct de vedere genetic prezintă vreun avantaj evolutiv. Ei doresc, totodată, să afle dacă acest fenomen este local, propriu Occidentului, sau dacă el poate fi observat şi în alte civilizaţii.


Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!


Sara monti iti recomanda farmacia cu produse naturiste 
elaborate special pentru tine !

Articole cu acelasi subiect


 • Moda
  Cum purtăm o rochie maxi
  Cum purtăm o rochie maxi

  Vrei să îţi cumperi o rochie maxi dar nu ştii exact în ce mod să o porţi? Noi îţi arătăm cum!Putem să-i dăm rochiei maxi un aer casual, purtând o pereche de încălţăminte fără toc. De regulă, nişte sandale drăguţe merg perfect cu o astfel de [citeste continuarea]

 • Diete si Sport
  Nu mânca fără să-ţi fie foame!
  Nu mânca fără să-ţi fie foame!

  Este esential sa stabilesti un  program alimentar fix, alcatuit din trei mese principale si gustari, pentru ca metabolismul tau sa aiba un ritm normal si sa nu fie dat peste cap. Cu siguranta plictiseala, stresul, serviciul,copiii,problemele cu iubitul sau [citeste continuarea]

 • Sanatate si Nutritie
  Alimente afrodisiace pentru tine si el
  Alimente afrodisiace pentru tine si el

  Sunt sigura ca ati auzit zicala: „Dragostea trece prin stomac”. Alimentele potrivite pot învia apetitul sexual al ambilor parteneri prin stimularea libidoului  si cresterea rezistentei. Asadar, pentru o cina romantica, luati în considerare [citeste continuarea]


Comentarii


Camila Rodela a comentat pe 07 iunie 2018
Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele.
(1) DACĂ VREAȚI EX-BACK
(2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI
(3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS.
(4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ
(5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL
(6) VREI DUMNEAVOASTRĂ
(7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI
(8) Aveți nevoie de SPELL buna LUCK
(9) Aveți nevoie de un SPOT LOTTERY
(10) Aveți nevoie de un loc de muncă
ogagakunta@gmail.com

Adauga un comentariu pe siteInregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
 • Nr.2 Decembrie 2012
  Revista online - nr.2 Decembrie 2012
 • Nr.1 Noiembrie 2012
  Revista online - nr.1 Noiembrie 2012