Hacked By AdGhosT

Articol din: 29 ianuarie 2014 | comentarii: 0 | voturi: 1
Citeste despre: telefon mobil smartphone somn e-mail

Când nu trebuie să folosim telefonul mobil?

Poate crezi că verificarea e-mail-ului noaptea, de pe telefonul mobil, îţi va “uşura” somnul. De fapt,ar putea avea un efect complet opus! Folosirea unui smartphone pentru lucruri care ţin de muncă după ora 21 poate să îţi afecteze calitatea somnului şi, ulterior, performanţele de la job, arată un studiu publicat în ziarul “Organizational Behavior and Human Decision Processes”.

Pentru acest studiu, cercetătorii Universităţii Statului Michigan i-au pus pe cei 243 de participanţi să completeze două chestionare pe zi: unul la ora 6:00 şi altul la 16:00, timp de 10 zile consecutive. Participanţii au răspuns la întrebări legate de modul în care folosesc telefoanele înainte de a merge la somn şi despre cum se simt ziua următoare.

Rezultatele? Când oamenii şi-au verificat smartphone-urile pentru lucruri legate de serviciu, după ora 21:00, au dormit mai puţin. Cei care s-au uitat la televizor sau au stat pe laptop nu au experimentat acest lucru. De asemenea, adepţii smartphone-urilor au avut probleme în a se concentra pe muncă ziua următoare.

“Multe persoane cred că dacă se gândesc la muncă înainte de a se duce la somn, vor fi pregătite pentru a doua zi”, spune principalul autor al studiului, Russel Johnson. “Dar acest obicei este unul dăunător. Scrierea mail-urilor care ţin de muncă ne poate stresa, iar lumina de la telefon poate opri producţia de melatonină, hormon de stimulare a somnului. Dar de ce nu este Facebook-ul la fel de rău? Pentru că este mult mai relaxant”, spune Johson.

Aşadar, trebuie să ne deconectăm de job şi să ne reîncărcăm cu activităţi distractive şi deloc stresante, fie că este vorba de cititul unei cărţi sau de urmărirea unui episod din “Modern Family”. Nu puteţi să vă luaţi ochii de la căsuţa de inbox? Johnson sugerează să ne punem telefonul cât mai departe de pat, pentru ca tentaţiile să fie minime.

Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!


Sara monti iti recomanda farmacia cu produse naturiste 
elaborate special pentru tine !

Articole cu acelasi subiect


 • Frumusete
  ,,Oamenii ne intreaba daca suntem gemene,,: Mama in varsta de 45 de ani si fiica ei adolescenta par de aceeasi varsta
  ,,Oamenii ne intreaba daca suntem gemene,,: Mama in varsta de 45 de ani si fiica ei adolescenta par de aceeasi varsta

  Georgie, 45 , si Jazz fiica , 19 , s-au obisnuit să fie confundate zilnic de catre straini si chiar de catre colegi sau familie. Georgie seamana izbitor cu fiica sa, au [citeste continuarea]

 • Frumusete
  7 sfaturi pentru tratarea cearcănelor
  7 sfaturi pentru tratarea cearcănelor

  Cearcănele ne pot îmbătrâni înfăţişarea chiar mai mult decât ridurile sau firele albe de păr. DIn fericire, există câteva soluţii eficiente pentru tratarea lor. Astăzi îţi împărtăşim şi ţie şapte dintre ele.Fă-ţi somnul de [citeste continuarea]

 • Diete si Sport
  Ce mănâncă celebrităţile?
  Ce mănâncă celebrităţile?

  Deoarece trebuie să arate bine atât pe covorul roşu, cât şi pe plajă, celebrităţile se află sub presiune atunci când vine vorba de mâncare şi fitness. Pentru că unele dintre aceste vedete nu sunt adepte ale dietelor, am găsit câteva variante de mic [citeste continuarea]


Adauga un comentariu pe siteInregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
 • Nr.2 Decembrie 2012
  Revista online - nr.2 Decembrie 2012
 • Nr.1 Noiembrie 2012
  Revista online - nr.1 Noiembrie 2012