Hacked By AdGhosT

Articol din: 30 noiembrie 2012 | comentarii: 8 | voturi: 10
Citeste despre: Cate operatii de cezariana poate avea o femeie

Cate operatii de cezariana poate avea o femeie ?

Exista un numar limita de cezariene pe care le poate avea o femeie ?
Desi nu s-au facut suficiente cercetari pentru a demarca o limita a numarului operatiilor cezariene care pot fi facute in conditii de siguranta, cele mai multe femei pot avea 3 nasteri prin aceasta metoda.

 Fiecare operatie de cezariana, este in general, mai complicata decat anterioara.Pentru unele femei, riscul de a avea complicatii chirurgicale - cum ar fi infectia sau sangerari abundente - creste doar usor de la o cezariana la alta. Daca ati avut un travaliu lung si dificil inainte de prima cezariana, o a doua operatie ar putea fi mai putin extenuanta. Procesul de vindecare va dura cel putin la fel ca si la prima, eventual mai mult daca veti dezvolta complicatii.

Pentru alte femei - cum ar fi cele care au cicatrici interne importante - riscul de repetare a operatiei de cezariana creste substantial.

- Slabirea peretelui uterin. Fiecare incizie uterina lasa un punct slab in peretele uterin. Acest lucru ar putea interfera cu sarcinile viitoare. - Probleme cu placenta. Cu cat ati avut mai multe operatii de cezariana, cu atat riscul de a dezvolta probleme cu placenta creste - cum ar fi atunci cand placenta se implanteaza prea adanc si ferm in peretele uterin (placenta accreta), sau atunci cand placenta acopera partial sau complet deschiderea cervixul (placenta previa) - Leziuni ale vezicii urinare. Leziuni ale vezicii urinare sunt posibile, dar mai putin frecvente la prima cezariana, in schimb, incepand cu cea de-a doua, riscul de a le face creste. Acest risc apare probabil din cauza tesutului cicatricelor care se dezvolta dupa o cezariana, prin legarea vezicai urinare la uter - Sangerarea abundenta. Sangerarea abundenta este posibila dupa orice cezariana. Riscul de a suferi o sangerare abundenta creste de la o operatie la alta, la fel ca si necesitatea unei histerectomii - indepartarea uterului pentru a salva viata pacientei in cazul unei sangerari abundente.

Multe femei au avut parte de operatii de cezariana repetate. Cu toate acestea, dupa a treia, riscurile chirurgicale trebuiesc cantarite cu mare grija fata de dorinta de a avea sarcini ulterioare.Daca ati nascut un copil prin cezariana, este posibil sa aveti o alta optiune cu cel de-al doilea - programati-va o alta cezariana sau alegeti varianta nasterii vaginale de dupa o cezariana (VBAC).

Cu ani an urma, o operatie de cezariana incheia orice speranta de a mai naste vreodata normal. Astazi, datorita in mare parte, schimbarilor din tehnica chirurgicala, VBAC este posibila in multe cazuri. De fapt, aproximativ 75% dintre femeile care incearca VBAC reusesc cu succes o nastere vaginala.VBAC nu este o solutie potrivita pentru toate femeile, totusi. Uneori, o complicatie a sarcinii sau conditiile initiale impiedica posibilitatea unei VBAC de succes. Multe spitale locale nu ofera VBAC, deoarece acestea nu au personalul sau resursele necesare in cazul unei operatii de cezariana de urgenta.

Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!


Sara monti iti recomanda farmacia cu produse naturiste 
elaborate special pentru tine !

Articole cu acelasi subiect


  • ...

  • ...

  • ...


Comentarii


Ignat Monica a comentat pe 23 iulie 2015
Eu am trei copilasi si toti trei i-am nascut prin cezariana. La a treia a fost mai dureros , dar cred ca din cauza ca m-am ridicat din pat la trei ore de la operatie, in rest Doamne multam totul a decurs bine
ana a comentat pe 06 decembrie 2013
chiar nu sunt minciuni....a doua cezariene..iar cea de a doua a fost mai usoara din toate punctele de vedere.Dar as vrea si al treilea copil...deci a treia cezarianasi nu stiu daka este posibil ..?
ana a comentat pe 06 decembrie 2013
chiar nu sunt minciuni....a doua cezariene..iar cea de a doua a fost mai usoara din toate punctele de vedere.Dar as vrea si al treilea copil...deci a treia cezarianasi nu stiu daka este posibil ..?
Aluculesei Brindusa a comentat pe 01 decembrie 2012
Un articol foarte interesant si foarte util pentru toate mamicile din lume care ajung sa faca asemenea operatii.
Aluculesei Brindusa a comentat pe 01 decembrie 2012
Un articol foarte interesant si foarte util pentru toate mamicile din lume care ajung sa faca asemenea operatii.
CANDREA Nadia a comentat pe 30 noiembrie 2012
Am nascut prin operatie cezariana in urma cu sapte luni si nu a existat nici cea mai mica problema, meritul apartinand in cea mai mare masura echipei extraordinare de medici care au sustinut interventia. Intrucat imi mai doresc un copil, stiu ca tot prin acelasi tip de interventie voi naste, cand vom fi din nou pregatiti, si nu mi-e teama, mai ales ca toate investigatiile ulterioare interventiei chirurgicale au demonstrat vindecarea totala a plagii.
Dancea Ramona Elena a comentat pe 30 noiembrie 2012
Da, si eu am nascut de doua ori cu cezariana, insa a doua mi s-a parut mai usoara decat prima.
Toma Eugen a comentat pe 30 noiembrie 2012
Un articol foarte interesant.

Adauga un comentariu pe siteInregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
  • Nr.2 Decembrie 2012
    Revista online - nr.2 Decembrie 2012
  • Nr.1 Noiembrie 2012
    Revista online - nr.1 Noiembrie 2012