Hacked By AdGhosT

Articol din: 12 ianuarie 2013 | comentarii: 0 | voturi: 2
Citeste despre: unghiirosul unghiilorimi rod unghiiletic nervos

Iata cum poţi să scapi de obiceiul de a-ţi roade unghiile


1. Doreşte-ţi cu adevărat

Pentru a putea realiza o schimbare trebuie să ne-o dorim cu adevărat. Pentru un obicei atât de simplu, roaderea unghiilor este incredibil de greu de combătut. Pe lângă faptul că avem întotdeauna mâinile la „îndemână”, parţial, motivul pentru care nu putem renunţa la roaderea unghiilor este acela că tindem să subestimăm importanţa acestui obicei. 

Dacă ne gândim la aspectele pozitive pe care le aduce schimbarea, atunci ne putem creşte gradul de motivaţie. În cazul de faţă putem spune că dacă nu le mai roadem, unghiile noastre vor arăta mai bine.  

De asemenea, pentru a putea conştientiza importanţa renunţării la roaderea unghiilor am putea dramatiza un pic aspectele negative ale acestui obicei. 

2. Nu suprima

Fie că este aplicată asupra propriei persoane sau asupra unui copil care îşi roade unghiile, suprimarea nu are efecte pozitive. Pedepsirea copiilor pentru că au un astfel de comportament nu dă rezultate tocmai pentru că ei vor realiza că roaderea unghiilor este un mod de a obţine atenţia părinţilor. 

La fel se întâmplă şi în cazul adulţilor. Atunci când încercăm să ne determinăm inconştientul să renunţe la un obicei prost, el va reacţiona exact ca un copil, acţionând exact invers decât ar trebui. 

3. Încearcă să înlocuieşti răul cu ceva benefic sau măcar neutru

Un obicei poate fi „învins” prin adoptarea altuia, mai benefic, dar care să poată concura cu cel vechi. Pentru a renunţa la roaderea unghiilor puteţi adopta alte obiceiuri precum: mestecatul gumei, ţinutul mâinilor în buzunare, învârtitul degetelor mari, utilizarea unei mingi antistres sau a unor elastice, bătutul din palme, mâncatul morcovilor sau pilitul unghiilor. 

4. Foloseşte semnale vizuale care să îţi amintească permanent de ţelul propus

Dacă vă tăiaţi unghiile atunci vor exista mai puţine tentaţii. Unii specialişti recomandă manichiura deoarece există posibilitatea ca oamenii să renunţe la roaderea unghiilor pentru care tocmai au plătit să arate bine. 

O altă posibilitate ar fi colorarea unghiilor în culori cât mai strălucitoare care să atragă mereu atenţia. Totuşi, aceasta din urmă este o strategie greu de aplicat în rândul bărbaţilor.

Semnale vizuale bune sunt şi brăţările sau elasticele colorate. Pentru că obiceiurile îşi au rădăcinile în  subconştient, oamenii îşi rod unghiile în mod automat. Prin urmare, semnalele vizuale sunt ideale pentru a ne aduce aminte de scopul propus. 

5. Încearcă să îţi dai seama în ce situaţii apelezi la acest obicei

Obiceiurile sunt legate de situaţii. Din nefericire, s-ar putea să fie dificil să ne observăm propriile ticuri tocmai pentru că ele sunt realizat inconştient. Totuşi, din când în când, în anumite momente, reuşim să ne surprindem în timp ce ne roadem unghiile. 

Dacă puteţi suporta observaţiile altora, atunci aţi putea să îi rugaţi pe cei apropiaţi să observe în ce situaţii tindeţi să vă roadeţi unghiile. De asemenea, o altă opţiune ar fi utilizarea unei substanţe cu gust neplăcut pe care să o aplicaţi pe unghii. În acest fel, sigur veţi observa când încercaţi să le roadeţi. 

6. Încercă să identifici sentimentele sau gândurile care te determină să îţi rozi unghiile

Nu numai situaţiile ci şi gândurile sau sentimentele pot declanşa anumite obiceiuri. Dacă puteţi identifica genul de lucruri la care vă gândiţi atunci când vă vine să vă roadeţi unghiile, atunci veţi învăţa să vă stăpâniţi mai bine. 

Unii oameni preferă să utilizeze tehnica mindfulness care presupune dezvoltarea prin training mintal. Astfel, atunci când constataţi că începeţi să vă gândiţi la lucrurile care declanşează roaderea unghiilor vă puteţi pregăti un răspuns alternativ precum exercitarea unuia dintre obiceiurile menţionate la punctul 3. 

7. Repetiţia este mama învăţăturii 

Noul obicei adoptat va prinde rădăcini prin repetiţie. Totuşi, la început el va trebui să concureze cu cel vechi. Încercaţi să fiţi îngăduitori şi să nu vă mustraţi dacă nu reuşiţi imediat tranziţia de la un obicei la altul. 

8. Nu te da bătut uşor

Pentru a nu renunţa uşor la scopul propus puteţi să vă faceţi zilnic poze la unghii. Atunci când veţi vedea rezultatele şi diferenţa dintre aspectul unghiilor roase şi al celor îngrijite, vă veţi strădui mai mult să rezistaţi tentaţiei de a le mai distruge. 

Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!


Sara monti iti recomanda farmacia cu produse naturiste 
elaborate special pentru tine !

Articole cu acelasi subiect


 • Frumusete
  5 obiceiuri la care să renunţi pentru a avea unghii frumoase
  5 obiceiuri la care să renunţi pentru a avea unghii frumoase

  Ridică mâna dacă ţi s-a rupt vreo unghie în ultimele 7 zile sau dacă ai sesizat că de la o vreme încoace unghiile tale se exfoliează sau se rup prea uşor. Te numeri printre cele cu mână ridicată? Atunci este foarte posibil [citeste continuarea]

 • Sanatate si Nutritie
  Alimente pentru unghii mai sănătoase
  Alimente pentru unghii mai sănătoase

  Unghiile nesanatoase au urmatoarele semnalmente: se exfoliaza si se rup foarte usor, cresc foarte greu, apar la nivelul lor creste, pete albe (denumite popular „oite”), denivelari, urme de lovituri sau capata o culoare [citeste continuarea]

 • Frumusete
  Trucuri de frumuseţe pe care să le încerci când călătoreşti
  Trucuri de frumuseţe pe care să le încerci când călătoreşti

  Când mergem într-o călătorie nu ne putem lua cu noi toate produsele cosmetice pe care le avem acasă. Aşadar, nu putem şti niciodată de ce vom avea nevoie. Îţi prezentăm câteva sfaturi care se vor dovedi practice atunci [citeste continuarea]


Adauga un comentariu pe siteInregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
 • Nr.2 Decembrie 2012
  Revista online - nr.2 Decembrie 2012
 • Nr.1 Noiembrie 2012
  Revista online - nr.1 Noiembrie 2012