Hacked By AdGhosT

Articol din: 09 martie 2013 | comentarii: 0 | voturi: 2
Citeste despre: femeichelneritestudiubarbatii sunt atrasi

STUDIU: Ce îi "orbeşte" pe bărbaţi. Cum poate o chelneriţă să scoată mai mulţi bani de la ei

Un studiu britanic a arătat ce îi "orbeşte" pe bărbaţi şi de ce sunt, astfel, femeile mai buni cumpărători decât aceştia. Totodată, a arătat ce chelneriţe au mai multe şanse să primească un bacşic mare de la bărbaţi decât altele.

Bărbaţii sunt "seduşi" de etichetele roşii ale produselor comercializate în magazine şi le cumpără aproape fără discernământ, în timp ce femeile văd dincolo de strategiile de marketing, potrivit unui studiu realizat de specialişti de la Universitatea Oxford, citat de Daily Mail.

În cadrul studiului britanic publicat în Journal of Retailing au fost realizate trei experimente la care au participat aproximativ 400 de persoane, cărora le-au fost prezentate pe de o parte produse etichetate cu roşu, iar pe de alta - reclame la produse aflate la promoţie.

Potrivit cercetătorilor, femeile sunt mai buni cumpărători decât bărbaţii şi petrec mai mult timp la cumpărături, în timp ce bărbaţii sunt mai atraşi de produsele marcate cu etichete scrise cu roşu, care, de regulă, semnalează preţuri reduse. Totodată, bărbaţii sunt mai fericiţi la finalul unei sesiuni de cumpărături, deoarece consideră că au economist bani.

 Astfel, bărbaţii au considerat că vor economisi mai mulţi bani dacă vor cumpăra numai produse marcate cu eticheta roşie, spunând că economiile în acest caz pot fi şi de 85%. Pentru femei, însă, diferenţele de culoare la etichete nu au avut nicio importanţă, ele cercetându-le cu atenţie.
Astfel, când specialiştii le-au spus bărbaţilor că decizia lor este importantă, aceştia au privit cu atenţie etichetele şi au observat că este vorba doar de diferenţe de culoare de scriere, nu şi de preţ.

Totodată, realizatorii studiului au constatat că bărbaţii se simt mai optimişti atunci când trebuie să cumpere produse cu etichetă roşie.

Roşul îi atrage pe bărbaţi nu doar atunci când este vorba despre cumpărături. Studii anterioare au demonstrat că aceştia sunt mai atraşi de femeile care poartă roşu - de exemplu, chelneriţele îmbrăcate în roşu primesc bacşişuri mai mari decât cele care nu au îmbrăcat haine de această culoare.

Specialiştii au pus fenomenul pe seama "complexului înroşirii" (îmbujorarea - n.r.), care, la femei, este semn de fertilitate crescută.

"Bărbaţii par să răspundă la cel mai mic semn de roşu. Atunci când văd roşu, în adevăratul sens al cuvântului, adoptă brusc o atitudine pozitivă", consideră Nancy Puccinelli, coordonatoarea cercetării.

Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!


Sara monti iti recomanda farmacia cu produse naturiste 
elaborate special pentru tine !

Articole cu acelasi subiect


 • Frumusete
  ,,Oamenii ne intreaba daca suntem gemene,,: Mama in varsta de 45 de ani si fiica ei adolescenta par de aceeasi varsta
  ,,Oamenii ne intreaba daca suntem gemene,,: Mama in varsta de 45 de ani si fiica ei adolescenta par de aceeasi varsta

  Georgie, 45 , si Jazz fiica , 19 , s-au obisnuit să fie confundate zilnic de catre straini si chiar de catre colegi sau familie. Georgie seamana izbitor cu fiica sa, au [citeste continuarea]

 • Frumusete
  5 întrebuinţări ale uleiului de cocos
  5 întrebuinţări ale uleiului de cocos

  Probabil ca putine dintre noi au folosit uleiul de cocos. Dar ar trebui sa o facem! Uleiul de cocos folosit in multe produse de infrumusetare, dar este mai bine sa il folosim ca atare. Saramonti ne invita sa descoperim cateva dintre intrebuintarile acestui [citeste continuarea]

 • Frumusete
  Tot ce trebuie sa stii despre botox
  Tot ce trebuie sa stii despre botox

  Botoxul devine din ce in ce mai utilizat mai ales de femei, dar cu toate acestea continua sa inspire teama si confuzie. Este potrivit pentru tine? Depinde de gustul tau, buzunar si toleranta la ace. Vom incerca sa raspundem la cele mai frecvente intrebari in [citeste continuarea]


Adauga un comentariu pe siteInregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
 • Nr.2 Decembrie 2012
  Revista online - nr.2 Decembrie 2012
 • Nr.1 Noiembrie 2012
  Revista online - nr.1 Noiembrie 2012