Hacked By AdGhosT

Articol din: 05 februarie 2014 | comentarii: 0 | voturi: 1
Citeste despre: cartofi gaunosi incoltiti sanatate

Adevărul despre cartofii găunoși sau încolțiți

Știm foarte bine că nu trebuie să mâncăm cartofi găunoși, cu pete maronii sau care încolțesc după ce stau câteva zile în casă. Dar de ce nu sunt buni pentru consum? Care este cauza acestor imperfecțiuni ale cartofilor?

Dacă pe cartofi apar muguri mici, maro și verzi, explicația este că amidonul începe să se transforme în zahăr. În general, acest lucru este o consecință a umidității. În cazul în care mugurii sunt “zbârciți”, cartful conține foarte mulți nurienți.

În anumite zone, coaja cartofului poate avea o tentă verzuie, ceea ce înseamnă că a fost expusă prea mult la soare, fapt care duce la formarea solaninei. Dacă este prezentă în cantitate mare, acest compus este otrăvitor.

În cazul în care mâncăm cartofi cu coaja verde, ne putem alege cu crampe și dureri de stomac. Dar cartofii nu pun cu adevărat în pericol sănătatea decât dacă sunt moi. Trebuie doar să le îndepărtăm coaja și îi putem găti.

Cum prevenim îngumurirea și colorarea cojii? Îi putem depozita în spații răcoroase și uscate, nicidecum în frigider! De asemenea, este indicat să-i ținem în pungi sau hârtii.

O altă problemă în cazul cartofilor ar fi găurile. Acestea sunt, de cele mai multe ori, rezultatul acțiunii viermilor albi, care s-au hrănit din legume. Dacă observăm o pată maronie în mijlocul cartofului după ce îl tăiem, trebuie să știm că aceasta este cauzată de condițiile în care a crescut planta. Acești cartofi nu sunt dăunători sănătații!

Sursa: obiectiv.info

Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!


Sara monti iti recomanda farmacia cu produse naturiste 
elaborate special pentru tine !

Articole cu acelasi subiect


 • Sanatate si Nutritie
  Cât zahăr avem voie să consumăm?
  Cât zahăr avem voie să consumăm?

  În ultimii 10 ani, Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca doza zilnică de zahăr consumată să nu depășească 10% din numărul de calorii. Acum, după o revizie periodică, aceeași organizație a redus cantitatea, recomandând ca doar [citeste continuarea]

 • Diete si Sport
  Cum să-ţi afli greutatea ideală
  Cum să-ţi afli greutatea ideală

  Lady Gaga si Christina Aguilera par multumite cu felul în care arata. Si asta este, oarecum o chestie buna. Practic ele încearca sa ne zica: „asa arat – si sunt mândra de asta”. În fond, cu toate avem o greutate ideala care ne face sa aratam [citeste continuarea]

 • Sanatate si Nutritie
  Alimente pentru unghii mai sănătoase
  Alimente pentru unghii mai sănătoase

  Unghiile nesanatoase au urmatoarele semnalmente: se exfoliaza si se rup foarte usor, cresc foarte greu, apar la nivelul lor creste, pete albe (denumite popular „oite”), denivelari, urme de lovituri sau capata o culoare [citeste continuarea]


Adauga un comentariu pe siteInregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
 • Nr.2 Decembrie 2012
  Revista online - nr.2 Decembrie 2012
 • Nr.1 Noiembrie 2012
  Revista online - nr.1 Noiembrie 2012