Hacked By AdGhosT

Articol din: 15 iulie 2014 | comentarii: 0 | voturi: 6
Citeste despre: oteoporozatratament osteoporozatratament naturistalimente ce previn osteoporozaam osteoporoza

Alimente ce previn osteoporoza

Cunoscută sub numele de "boala oaselor fragile", osteoporoza apare atunci când la nivelul oaselor se dezvoltă găuri mari, care fac osul fragil şi predispus la fracturi.

Cu alte cuvinte, osteoporoza se formează în momentul în care organismul nu reuşeşte să-şi întărească oasele, sau atunci când prea multă masă osoasă existentă este reabsorbită de către organism.
  Astfel, în cazul unui os sănătos, remodelarea apare atunci când celulele osoase osteoclaste mănâncă ţesutul osos, iar celulele osoase osteoblaste vin să umple găurile din oase.

   Densitatea osoasă tinde să atingă nivelul maxim, la vârsta de 35 de ani, ceea ce înseamnă că este foarte important, ca atunci când suntem tineri, să ne construim oase puternice prin consumul de alimente bogate în nutrienţi.

   Osteoporoza poate fi cauzată de lipsa vitaminei D, a calciului, şi a magneziului, din organism. Aceasta a fost, de asemenea relaţionată cu sindromul de malabsorbţie de nutrienţi şi de prea mult zahăr.
   Asiguraţi-vă că utilizaţi în dieta voastră zilnică o mulţime de legume verzi, pline de aceste substanţe nutritive, alimente ca: varza, năsturelul, varza de Bruxelles, salata verde, guliile, cerealele, produsele lactate, somonul, ceaiul verde şi soia .

   Algele marine constituie o sursă ideală de calciu. De aceea, este recomandat să adăugaţi cât mai multe legume de mare la mâncarea consumată - în supe, salate, sushi, şi chiar musaca!
   De asemenea, alimentele care au o mulţime de grăsimi sănătoase sunt foarte importante pentru sănătatea oaselor.

    Începeţi să mâncaţi cât mai multe seminţe de floarea-soarelui, seminţe de cânepă, seminţe de dovleac şi  cantităţi cât mai mari de somon sălbatic. Smochinele sunt o sursă bună de magneziu, calciu şi fosfor, care sunt substanţe nutritive esenţiale pentru sănătatea oaselor, iar ovăzul conţine siliciu, care este, de asemenea, extrem de important pentru oase.

Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!


Sara monti iti recomanda farmacia cu produse naturiste 
elaborate special pentru tine !

Articole cu acelasi subiect


 • Sanatate si Nutritie
  Alimente ce previn osteoporoza
  Alimente ce previn osteoporoza

  Cunoscută sub numele de "boala oaselor fragile", osteoporoza apare atunci când la nivelul oaselor se dezvoltă găuri mari, care fac osul fragil şi predispus la fracturi. Cu alte cuvinte, osteoporoza se formează în momentul în care organismul nu [citeste continuarea]

 • Sanatate si Nutritie
  5 alimente care te ajută să lupţi împotriva durerii
  5 alimente care te ajută să lupţi împotriva durerii

  Fie ca este vorba de o migrena, de un junghi în spate sau de articulatiile care te sâcâie aceste alimente te ajuta sa lupti cu durerea. Încearca-le si tu si bucura-te de rezultate.Ghimbirul. Daca acest aliment se folosea pâna acum pentru [citeste continuarea]

 • Sanatate si Nutritie
  Dr. Oz: Cele mai ieftine medicamente ascunse în farmacii
  Dr. Oz: Cele mai ieftine medicamente ascunse în farmacii

  Plătiţi prea mult pentru remediile date de farmacii? Aflaţi care sunt „pietrele preţioase” ieftine, dar ascunse, ce au fost descoperite recent ca având capacitatea de a vindeca unele dintre cele mai comune probleme de [citeste continuarea]


Adauga un comentariu pe siteInregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
 • Nr.2 Decembrie 2012
  Revista online - nr.2 Decembrie 2012
 • Nr.1 Noiembrie 2012
  Revista online - nr.1 Noiembrie 2012