Hacked By AdGhosT

Articol din: 29 aprilie 2014 | comentarii: 0 | voturi: 0
Citeste despre: genunchi osteoartrita incheieturi probleme

Cât de bătrâni sunt genunchii tăi?

Allyson Jackson are 31 de ani, dar genunchii ei sunt mult mai înaintaţi în vârstă. Anii de sport, urmaţi de creşterea în greutate şi o accidentare le-au pus probleme încheieturilor până când acestea au avut nevoie de operaţie. Acum, îşi pune gheaţă pe genunchi de circa 6 ori pe zi.

De fapt, Allyson suferă de osteoartrită, o problemă progresivă a încheieturilor, din ce în ce mai des întâlnită la femeile tinere. În 2000, peste 53.000 de femei din S.U.A., cu vârste cuprinse între 20 şi 39 au fost diagnosticate cu osteoartrită. 10 ani mai târziu, numărul a trecut de 230.000! 

Această problemă îşi are originile în anii 1970, odată cu apariţia mandatului pentru egalitate în sport. Mai multe femei au început să joace baschet, fotbbal şi volei, sporturi în care ritmul rapid şi săriturile pun genunchii în pericol. Dacă săriturile şi aterizarea sunt puţin dezechiibrate, genunchii pot fi distruşi în câteva secunde.

Dar nici cele care nu practică sporturile profesioniste experimeantează aceleaşi efecte distrugătoare în urma rutinelor zilnice, precum urcatul scărilor sau alergatul excesiv pe bandă. Mai mult decât atât, femeile sunt de trei până la opt ori mai predispuse la aceste afecţiuni decât bărbaţii. Dar de ce?

În primul rând, este ceva genetic. Hormonii pot face încheieturile femeilor mai predispuse la pericol. Recent s-a descoperit că muşchii genunchilor lucrează diferit în timpul ciclului menstrual, ceea ce poate duce la destabilizarea încheieturilor. De asemenea, muşchii femeilor nu răspund la impulsurile nervoase la fel de rapid precum cei ai bărbaţilor, diferenţă care sugerează că muşchii feminini nu vor reacţiona atât de eficient în momentele cruciale.

Ligamentul anterior încrucişat este foarte important în stabilizarea genunchilor. Accidentarea acestui ligament cauzează durer de scurtă durată, dar nu numai. Mai mult de jumătate din femeile cu acest tip de problemă vor suferi de osteoartrită  în circa 10 ani.

La fel de periculoase sunt şi afecţiunile meniscului, acel cartilaj care protejează genunchiul. “Problemele de menisc dezvoltă osteoartrita, deoarece cartilajul nu se poate vindeca, deci accidentările mici se pot agrava în timp”, spune Donald Goodfellow, doctor ortoped.

Deşi nu ne putem proteja complet de osteoartrită (cartijalul se va rupe natural odată cu înaintarea în vârstă), putem să întârziem acest moment. Obezitatea este un mare factor de risc, deci menţinerea unei greutăţi sănătoase este o soluţie! 

De asemenea, fumatul nu are un efect benefic, deoarece ingredientele din ţigări pot dăuna celulelor care menţin cartilajele sănătoase. Tocurile afectează şi ele încheieturile. 

Ce facem în cazul în care avem deja probleme cu încheieturile? Durerea moderată care vine şi pleacă odată cu exerciţiile fizice este comună, dar dacă simţim regulat acelaşi tip de durere în aceeaşi parte a genunchiului pentru mai mult de trei săptămâni , iar antiinflamatoarele nu îşi fac efectul, este timpul să vizităm un specialist.

Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!


Sara monti iti recomanda farmacia cu produse naturiste 
elaborate special pentru tine !

Articole cu acelasi subiect


 • Frumusete
  ,,Oamenii ne intreaba daca suntem gemene,,: Mama in varsta de 45 de ani si fiica ei adolescenta par de aceeasi varsta
  ,,Oamenii ne intreaba daca suntem gemene,,: Mama in varsta de 45 de ani si fiica ei adolescenta par de aceeasi varsta

  Georgie, 45 , si Jazz fiica , 19 , s-au obisnuit să fie confundate zilnic de catre straini si chiar de catre colegi sau familie. Georgie seamana izbitor cu fiica sa, au [citeste continuarea]

 • Frumusete
  7 sfaturi pentru tratarea cearcănelor
  7 sfaturi pentru tratarea cearcănelor

  Cearcănele ne pot îmbătrâni înfăţişarea chiar mai mult decât ridurile sau firele albe de păr. DIn fericire, există câteva soluţii eficiente pentru tratarea lor. Astăzi îţi împărtăşim şi ţie şapte dintre ele.Fă-ţi somnul de [citeste continuarea]

 • Diete si Sport
  Ce mănâncă celebrităţile?
  Ce mănâncă celebrităţile?

  Deoarece trebuie să arate bine atât pe covorul roşu, cât şi pe plajă, celebrităţile se află sub presiune atunci când vine vorba de mâncare şi fitness. Pentru că unele dintre aceste vedete nu sunt adepte ale dietelor, am găsit câteva variante de mic [citeste continuarea]


Adauga un comentariu pe siteInregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
 • Nr.2 Decembrie 2012
  Revista online - nr.2 Decembrie 2012
 • Nr.1 Noiembrie 2012
  Revista online - nr.1 Noiembrie 2012