Hacked By AdGhosT

Articol din: 10 decembrie 2012 | comentarii: 1 | voturi: 3
Citeste despre: ciocolata mituri zahar grasimi cofeina carii greutate valoare nutritiva nutrienti sanatate

5 mituri despre ciocolată

Fie că preferaţi o trufă belgiană sau o cană de cacao cu lapte, ciocolata este dulcele numărul 1 pentru majoritatea dintre noi. Dar, la urma urmei, nu este ciocolata plină de cofeină şi de grăsimi saturate? Să nu gândim chiar aşa. Multe dintre aceste lucruri nu sunt nimic altceva decât simple mituri. Haideţi să descoperim împreună ce este adevărat şi ce nu despre ciocolată. 

Mit: Ciocolata este bogată în cofeină.

Adevăr: Deşi obişnuim să credem asta, ciocolata nu este atât de bogată în cofeină. 40 de grame de ciocolată sau 230 de mililitri de lapte cu ciocolată conţin 6 miligrame de cofeină, cantitate similară cu cea a unei ceşti cu cafea decofeinizată. 

Mit: Ciocolata este încărcată cu grăsimi saturate şi dăunează colesterolului.

Adevăr: Acidul stearic, principala grăsime saturată din ciocolată, nu ridică nivelul colesterolului precum o fac alte grăsimi. De fapt, putem opta pentru 40 de grame de ciocolată în locul unei gustări pline de carbohidraţi, iar nivelul colesterolului „bun” va creşte. 

Mit: Ciocolata nu are nicio valoare nutritivă.

Adevăr: Ciocolata este o sursă bună de magneziu, cupru, fier şi zinc. Ea mai conţine şi polifenoli (antioxidanţi găsiţi în ceai şi vin roşu), care au fost asociaţi cu un risc scăzut al apariţiei bolilor coronariene. De asemenea, o doză zilnică de ciocolată neagră poate ajuta scăderea tensiunii arteriale şi poate îmbunătăţi rezistenţa corpului la insulină.

Mit: Ciocolata cauzează creşterea în greutate.

Adevăr: Orice aliment poate face parte dintr-o dietă sănătoasă dacă este consumat cu moderaţie. Un baton de ciocolată conţine, în medie, 220 de calorii, o doză suficient de mică pentru a face parte dintr-un regim de control al greutăţii.

Mit: Ciocolata cauzează cariile

Adevăr: Dulciurile singure nu pot cauza apariţia cariilor. Acestea se formează atunci când bacteriile din cavitatea bucală metabolizează zaharuri şi amidon din orice timp de alimente (sucuri, bomboane, pâine, orez, paste etc)  pentru a produce acid. Acest acid „mănâncă” smalţul dinţilor  şi cauzează cavităţile.

Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!


Sara monti iti recomanda farmacia cu produse naturiste 
elaborate special pentru tine !

Articole cu acelasi subiect


  • Frumusete
    ,,Oamenii ne intreaba daca suntem gemene,,: Mama in varsta de 45 de ani si fiica ei adolescenta par de aceeasi varsta
    ,,Oamenii ne intreaba daca suntem gemene,,: Mama in varsta de 45 de ani si fiica ei adolescenta par de aceeasi varsta

    Georgie, 45 , si Jazz fiica , 19 , s-au obisnuit să fie confundate zilnic de catre straini si chiar de catre colegi sau familie. Georgie seamana izbitor cu fiica sa, au [citeste continuarea]

  • Frumusete
    7 sfaturi pentru tratarea cearcănelor
    7 sfaturi pentru tratarea cearcănelor

    Cearcănele ne pot îmbătrâni înfăţişarea chiar mai mult decât ridurile sau firele albe de păr. DIn fericire, există câteva soluţii eficiente pentru tratarea lor. Astăzi îţi împărtăşim şi ţie şapte dintre ele.Fă-ţi somnul de [citeste continuarea]

  • Diete si Sport
    Ce mănâncă celebrităţile?
    Ce mănâncă celebrităţile?

    Deoarece trebuie să arate bine atât pe covorul roşu, cât şi pe plajă, celebrităţile se află sub presiune atunci când vine vorba de mâncare şi fitness. Pentru că unele dintre aceste vedete nu sunt adepte ale dietelor, am găsit câteva variante de mic [citeste continuarea]


Comentarii


oana a comentat pe 13 decembrie 2012
imi place acest articol pentru ca asa pot sai arat surorii mele ca e adevarat ce spun despre ciocolata,acest articol este "dovada" mea pt ea

Adauga un comentariu pe site



Inregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
  • Nr.2 Decembrie 2012
    Revista online - nr.2 Decembrie 2012
  • Nr.1 Noiembrie 2012
    Revista online - nr.1 Noiembrie 2012