Hacked By AdGhosT

Articol din: 14 august 2012 | comentarii: 0 | voturi: 9
Citeste despre: sanatate nutritie mese contraste de temperatura raceala rinite mucoase uscate

Contrastul de temperaturi, pe timp de vară, provoacă răceală, rinite și mucoase uscate

Aerul condiționat este ideal, în zilele toride de vară, la intrarea în magazine, baruri, supermarketuri sau chiar propria casă. Însă, contrastul brusc de temperatură nu este la fel de benefic pentru sănătatea dumneavoastră. Dimpotrivă, acesta provoacă răceli, rinite și mucoase uscate.

Experții recomandă ca în mediul de acasă să mențineți o temperatură cuprinsă între 22 și 23 de grade și să opriți aerul condiționat la începutul și la sfârșitul zilei.

În timpul verii, temperatura medie atinge și chiar depășește  40 de grade Celsius, perioadă în care unitățile comerciale aleg să țină aerul condiționat pornit în mod excesiv, la temperaturi cuprinse între 20 și 15 grade.

În acest fel, se ajunge la o diferență de temperatură de până la 23 de grade, în interiorul și exteriorul localurilor. Acest lucru produce un sentiment inconfortabil ce poate produce apariția a numeroase probleme de respirație.
Mai rău este faptul că persoanele supuse acestor condiții pot face foarte puțin pentru a preveni aceste probleme cauzate de contrastul de termperatură dintre medii.

Medicii recomandă să nu se facă abuz de aerul condiționat acasă și să se recurgă la metodele clasice ca deschiderea ferestrelor, pe timp de zi sau folosirea ventilatorului, pe timp de noapte.
Cei mai expuși riscului sunt persoanele în vârstă deoarece ele au mai multe dificultăți de auto-control, în ceea ce privește temperatura și tensiunea arterială. Aceștia pot suferi hipotensiunea arterială, amețeli, tulburări de vedere sau chiar leșin.

Riscul de accident vascular cerebral de căldură

Important de știut este faptul că foarte rar se întâmplă ca o persoană să sufere accident vascular cerebral din cauza căldurii. Acesta este produs de o încălzire intensă şi rapidă a corpului, care nu este capabil să controleze temperatura și, în urma lui, poate suferi leziuni severe. Pentru a evita acest lucru ar trebui să urmaţi câteva sfaturi:
Beți apă sau lichide frecvent, fără a aştepta senzația de sete.

Mâncați mese uşoare

Pe stradă, căutați umbra, hainele deschise la culoare, acoperiți-vă capul şi folsiți încălţăminte răcoroasă și confortabilă. Faceți mai puțină activitate fizică, în special în cele mai fierbinţi ore ale zilei. Pentru piele, folosiți o cremă potrivită, cu un factor de protecție suficient de ridicat Simptomele sunt: piele caldă, roşie şi uscată, greaţă şi senzație continuă de sete, somnolenţă şi / sau agresiune, amețeală şi pierderea conştienţei.

În caz de accident vascular cerebral de căldură, în timp ce se aşteaptă îngrijire medicală, se recomandă să se răcească corpul, îmbrăcând haine răcoroase, prin duş rece sau stând într-o cameră întunecată.

Saramonti v-a oferit informații despre cât de dăunător poate fi contrastul brusc de temperatură pentru sănătate.

Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!


Sara monti iti recomanda farmacia cu produse naturiste 
elaborate special pentru tine !

Articole cu acelasi subiect


 • Sanatate si Nutritie
  Cât zahăr avem voie să consumăm?
  Cât zahăr avem voie să consumăm?

  În ultimii 10 ani, Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca doza zilnică de zahăr consumată să nu depășească 10% din numărul de calorii. Acum, după o revizie periodică, aceeași organizație a redus cantitatea, recomandând ca doar [citeste continuarea]

 • Sanatate si Nutritie
  8 alimente de evitat înainte de culcare
  8 alimente de evitat înainte de culcare

  Este recomandat ca întotdeauna să consumați mâncăruri ușoare la cină, înainte de a merge la culcare. Auzim frecvent acest lucru, dar nu toți știu concret din ce motiv.  Explicația este că, în timpul somnului, corpul nostru se [citeste continuarea]

 • Diete si Sport
  Cum să-ţi afli greutatea ideală
  Cum să-ţi afli greutatea ideală

  Lady Gaga si Christina Aguilera par multumite cu felul în care arata. Si asta este, oarecum o chestie buna. Practic ele încearca sa ne zica: „asa arat – si sunt mândra de asta”. În fond, cu toate avem o greutate ideala care ne face sa aratam [citeste continuarea]


Adauga un comentariu pe siteInregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
 • Nr.2 Decembrie 2012
  Revista online - nr.2 Decembrie 2012
 • Nr.1 Noiembrie 2012
  Revista online - nr.1 Noiembrie 2012