Hacked By AdGhosT

Articol din: 16 aprilie 2014 | comentarii: 0 | voturi: 0
Citeste despre: sanatate cum ne influenteaza prietenii sanatatea greutate viata suport social

Cum ne influenţează prietenii sănătatea

Un studiu recent arată că studenţii surpraponderali scad mai repede în greutate dacă au prieteni slabi şi se îngraşă dacă stau în preajma persoanelor obeze. Dar această problemă nu este singura asupra cărora prietenii îşi pun amprenta. Iată câteva motive care te vor face să pui mâna pe telefon şi să sun un prieten.

Cicăleala pe care o practica mama ta poate da roade atunci când vine din partea unui prieten care te îndeamnă să faci mai multă mişcare. De asemenea, îţi este mai uşor să mergi la sală cu cineva, fiindcă astfel te vei putea ţine de programul de lucru.

Este puţin adevăr în expresia „un umăr pe care să plângi”. Atunci când eşti stresată, discuţiile cu un prieten pot fi cu adevărat utile. Corpul nostru eliberează oxitocină, care induce sentimentul de prietenie.

Un studiu arată că adulţii cu prieteni mulţi posedă o longevitate cu 22% mai ridicată decât cei cu puţini apropiaţi. Aşadar, prietenii ne pot prelungi viaţa.

Un mic studiu din 2005 a observat 61 de femei care sufereau de cancer ovarian. Niveluri ridicate de interleukina 6 au fost întâlnite la femeile care aveau o viaţă socială slabă. Aşadar, prietenii pot influenţă rata supravieţuirii în faţa cancerului.

Legătura dintre suportul social şi o inimă sănătoasă este una strânsă. Se spune că femeile măritate au o inimă mai sănătoasă decât celelalte. 

Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!


Sara monti iti recomanda farmacia cu produse naturiste 
elaborate special pentru tine !

Articole cu acelasi subiect


 • Frumusete
  ,,Oamenii ne intreaba daca suntem gemene,,: Mama in varsta de 45 de ani si fiica ei adolescenta par de aceeasi varsta
  ,,Oamenii ne intreaba daca suntem gemene,,: Mama in varsta de 45 de ani si fiica ei adolescenta par de aceeasi varsta

  Georgie, 45 , si Jazz fiica , 19 , s-au obisnuit să fie confundate zilnic de catre straini si chiar de catre colegi sau familie. Georgie seamana izbitor cu fiica sa, au [citeste continuarea]

 • Sanatate si Nutritie
  Cât zahăr avem voie să consumăm?
  Cât zahăr avem voie să consumăm?

  În ultimii 10 ani, Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca doza zilnică de zahăr consumată să nu depășească 10% din numărul de calorii. Acum, după o revizie periodică, aceeași organizație a redus cantitatea, recomandând ca doar [citeste continuarea]

 • Sanatate si Nutritie
  8 alimente de evitat înainte de culcare
  8 alimente de evitat înainte de culcare

  Este recomandat ca întotdeauna să consumați mâncăruri ușoare la cină, înainte de a merge la culcare. Auzim frecvent acest lucru, dar nu toți știu concret din ce motiv.  Explicația este că, în timpul somnului, corpul nostru se [citeste continuarea]


Adauga un comentariu pe siteInregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
 • Nr.2 Decembrie 2012
  Revista online - nr.2 Decembrie 2012
 • Nr.1 Noiembrie 2012
  Revista online - nr.1 Noiembrie 2012