Hacked By AdGhosT

Articol din: 07 martie 2013 | comentarii: 0 | voturi: 5
Citeste despre: tehnologie facebook twitter telefon sanatate creativiate somn stres concentrare

4 motive pentru a renunţa la tehnologie

A renunţa, cel puţin parţial, la tehnologie, nu este imposibil. În cel mai rău caz putem spune că este dificil, mai ales pentru adepţii Instragramului şi ai Twitter-ului. Dar chiar şi aşa, câteva ore fără acces la internet pot aduce schimbări benefice stării şi sănătăţii noastre. Haideţi să vedem despre ce este vorba.

Tehnologia distruge concentrarea şi productivitatea. Telefonul sună, mesajele vin încontinuu pe Facebook, iar lumea postează pe Instragram cu viteza luminii. Toate acestea nu sunt doar ştiri de ultimă oră, ci lucruri care ne distrag. Acest "multi-tasking" ne limitează abilitatea de a fi atente. 

Tehnologia sporeşte stresul. Jumătate din oamenii intervievaţi într-un studiu din Marea Britanie au declarat că social media are un efect negativ asupra vieţilor lor. Asta pentru că lipsa de "Like"-uri sau de retweet-uri şi e-mailurile la care nu se primesc răspunsuri pot cauza stări de anxietate. Iar stresul poate duce la îmbătrânirea prematură, imunitate scăzută, creşterea riscului de diabet etc.

Tehnologia ne dereglează somnul. Probabil realizăm că "împărţitul" patului cu telefonul care primeşte mesaje încontinuu ne poate întrerupe somnul. Dar chiar şi tehnologia utilizată înainte de ora somnului reprezintă o problemă. Asta pentru că ecranele emit un val de lumină albastru care păcăleşte creierul, făcându-l pe acesta să creadă că e timpul să devină alert. Aşadar, data viitoare când nu ştiţi de ce aţi avut un somn teribil, gândiţi-vă cât timp aţi petrecut pe calculator sau pe telefon.

Tehnologia scade creativitatea. Sunteţi la muncă şi aţi rămas în pană de idei? În loc să vă duceţi în faţa calculatorului, luaţi o gură de aer proaspăt. Un studiu din 2012 a arătat că dacă petrecem mai mult timp în natură, departe de electronice, vom avea rezultate mai mari la testele de creativitate.

Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!


Sara monti iti recomanda farmacia cu produse naturiste 
elaborate special pentru tine !

Articole cu acelasi subiect


 • Frumusete
  7 sfaturi pentru tratarea cearcănelor
  7 sfaturi pentru tratarea cearcănelor

  Cearcănele ne pot îmbătrâni înfăţişarea chiar mai mult decât ridurile sau firele albe de păr. DIn fericire, există câteva soluţii eficiente pentru tratarea lor. Astăzi îţi împărtăşim şi ţie şapte dintre ele.Fă-ţi somnul de [citeste continuarea]

 • Sanatate si Nutritie
  Cât zahăr avem voie să consumăm?
  Cât zahăr avem voie să consumăm?

  În ultimii 10 ani, Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca doza zilnică de zahăr consumată să nu depășească 10% din numărul de calorii. Acum, după o revizie periodică, aceeași organizație a redus cantitatea, recomandând ca doar [citeste continuarea]

 • Moda
  10 lucruri care ne stresează în timpul shopping-ului
  10 lucruri care ne stresează în timpul shopping-ului

  De câte ori nu ţi s-a întâmplat să vii de la shopping mai obosită şi mai nervoasă decât erai atunci când ai plecat de acasă? Stai şi te gândeşti care sunt cauzele stării proaste care te-a cuprins? Noi am făcut o listă cu 10 [citeste continuarea]


Adauga un comentariu pe siteInregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
 • Nr.2 Decembrie 2012
  Revista online - nr.2 Decembrie 2012
 • Nr.1 Noiembrie 2012
  Revista online - nr.1 Noiembrie 2012