Hacked By AdGhosT

Acasa » Cautare

Cautare pentru: retete

Fara sare, va rog!

Se estimeaza ca 25% dintre persoanele cu tensiune arteriala normal si aproximativ 60% dintre cei cu hipertensiune arterial sunt sensibile la sare, ceea ce inseamna ca pe masura ce cantitatea de sare consumata este mai mare, creste si tensiunea arteriala.    “Sare dupa gust”, asa cum se recomanda in cele mai multe [citeste continuarea]

Sfaturi pentru a slabi mai usor!

Numeroase diete presupun restrictii alimentare severe si unele dintre acestea promit rezultate imediate, concretizate printr-un numar record de kilograme date jos intr-o perioada scurta de timp, dar care, din pacate, sunt urmate de o crestere ponderala peste valoarea initiala sau, si mai grav, de dereglarea metabolismului si aparitia unor [citeste continuarea]

Jessica Alba scrie o carte

Frumoasa Jessica Alba vrea sa scoata o carte cu sfaturi practice pentru mame. Cartea este inspirata din experienta sa ca mama care doreste ca familia sa se dezvolte intr-un mediu mai sanatos. Actrita este parintele a doua fetite: Honor Marie, nascuta in 2008 si Haven Garner, nascuta in 2011. Alba este casatorita cu Cash Warren din anul [citeste continuarea]

5 Filme despre delicii culinare

Dacă îţi doreşti să urmăreşti un film bun şi nu ştii ce să alegi, optează pentru unul dintre cele cinci de mai jos. Te vei bucura de lecţii de viaţă intense, umor de calitate şi pe lângă asta, vei saliva cu siguranţâ în faţa ecranului sau vei da fuga de îndată în bucătărie pentru o mică sesiune de [citeste continuarea]

Cum îţi păstrezi alimentele proaspete

De cele mai multe ori, oricât de bune ar fi intenţiile noastre, se întâmplă să aruncăm la sfârşitul săptămânii pungi întregi de mâncare. O modalitate de a rezolva această problemă este să ne depozităm alimentele aşa cum trebuie şi să ne organizăm corect pentru a le menţine proaspete mai mult timp.Cumpără mai [citeste continuarea]

Primul sfat pentru o alimentatie sanatoasa: Seteaza-te pentru succes!

Pentru a-ti configura succesul, trebuie sa iti planifici o dieta sanatoasa cu o serie de pasi mici, usor de gestionat mai degraba, decat o mare schimbare drastica.Daca te apropii de modificari treptat si urmezi ceea ce iti propui cu angajament, vei avea o dieta sanatoasa, iar asta se va intampla mai devreme decat crezi.....nu iti pierde timpul cu [citeste continuarea]

Aranjarea mesei în duminica Pastelui

Fie ca ai invitati în ziua de Paste sau pur si simplu pregatesti masa pentru cei dragi, aranjeaz-o în ton cu aceasta sarbatoare. Decorul specific te va binedispune pe tine si pe cei din jurul tau. 1.    Comanda un aranjament floral sau daca ai rabdarea si inspiratia necesara creeaza-l chiar tu! Totusi, daca ai de gând sa [citeste continuarea]

Cum sa-l impresionezi ?

Nu este usor sa te gandesti la modurile prin care poti sa-ti faci iubitul sa se simta special. Studiile recente au descoperit ca este crucial sa-i demonstrezi ca iti pasa de el. Asa ca nu ezita sa faci orice gest i-ar arata lui asta- fa-l sa stie ca tu te simti norocoasa ca esti iubita lui. Nu trebuie sa te porti exceptional, sa faci lucruri [citeste continuarea]

Ciupercile Shiitake – energie în farfurie

Ciupercile Shiitake au fost evaluate pentru gustul lor grozav şi proprietăţile uimitoare de vindecare, de peste 3000 de ani.       Tradiţiile antice au folosit ciupercile shiitake pentru a îmbunătăţi „energia vieţii” sau „chi-ul” în oameni, oferindu-le un sentiment de creştere a vitalităţii şi a [citeste continuarea]

Veste bună pentru cele care ţin dietă!

Daca nu esti adepta dietelor stricte, am vesti bune pentru tine! Incalca regulile si astfel vei reusi sa tii kilogramele la distanta pentru o perioada lunga de timp.Un studiu derulat pe o perioada de trei ani si publicat in International Journal of Obesity arata ca cei care tin diete cu un program flexibil au mai mult succes in lupta impotriva [citeste continuarea]

Iata cum se mentine Anna Lesko

Anna Lesko a furat retete minune de la specialistii clinicii italiene de detoxifiere "Henri Chenot", frecventata de fotbalisti si modele de top, unde a fost internata in primavara acestui an.Ovaz integral, kamut, orz decorticat, spalt organic, amarenh ecologic, quinoa, paste integrale din soia si kamut, suc de rodii, rosii uscate, cranberry si [citeste continuarea]

Dr. Oz: 3 moduri de a te răcori, păstrându-ţi abdomenul plat

E vremea pentru plaja, dar tu ai retineri, în ceea ce priveste expunerea în costum de baie sau haine mulate, din cauza burticii pe care ai depus-o în ultima vreme? Dr. Oz îti garanteaza combaterea acestei probleme, dezvaluind 3 retete de bauturi extrem de eficiente.   În prag de canicula nu este nimic mai revigorant si mai placut [citeste continuarea]

3 reţete de creme organice

Te-ai întrebat vreodata care sunt acele lungi liste de ingrediente folosite la fabricarea produselor cosmetice preferate? Precis sunt unele momente în care vrei sa afli cu exactitate cu ce te dai pe fata. De obicei, aceste ingrediente sunt compusi chimici care fac mai mult rau decât bine. Asadar, daca vrei ca tenul tau sa se elibereze de [citeste continuarea]

Usturoiul, un medicament natural şi eficient

Legendele ne spun ca usturoiul ar fi cea mai buna arma pentru a îndeparta vampirii. Însa, realitatea arata ca usturoiul consumat frecvent are beneficii uimitoare pentru sanatate, fiind considerat un adevarat medicament natural.Vechii egipteni credeau ca usturoiul a fost înzestrat cu calitati sacre si ca a consolidat rezistenta si puterea [citeste continuarea]

Nu renunţa la alimentele preferate când ţii dietă!

Cei de la site-ul Eating Well au venit cu solutiile dupa ce au testat mai multe retete. Asa au transformat hamburgerii in varianta light, buna de mancat in fiecare zi si prajiturile in dulciuri cu mai multe fibre. Nu bagam mana in foc ca sunt cele mai sanatoase posibile, dar cu siguranta au mai putine grasimi, zahar si calorii decat altele.Cum ar [citeste continuarea]

Diete uşoare de vară

Pentru ca toate ne dorim sa aratam cat mai bine atunci cand hainele incep sa acopere din ce in ce mai putin, suntem tentate sa punem in practica cele mai stricte diete.Ei bine, multe din aceste regimuri ne pot pune in pericol sanatea. Nutritionistii au facut o evaluare a catorva diete usoare. Dieta de 3 zile se bazeaza pe amestecul unor [citeste continuarea]

Descopera efectele surprinzătoare ale sucului de ceapă

Daca te confrunti cu acneea, vei fi surprinsa sa afli ca ceapa, una dintre cele mai comune legume folosite in bucataria romaneasca, poate fi folosita in lupta impotriva acneei. Poti profita de proprietatile benefice ale acesteia invatand sa-ti prepari masti pentru fata naturale. Iata cateva retete de masti  pentru fata care se potrivesc [citeste continuarea]

10 alimente pentru dietă şi fitness

Adauga aceste 10 super-alimente la dieta ta si vei observa cum exercitiile tale fizice vor da roade, iar rezultate vor fi si mai vizibile decât pâna acum.Avocado. Acest aliment contine grasimi monosaturate care ajuta la reducerea celulitei. De asemenea, este bun pentru scaderea colesterolului si pentru mentinerea unui organism [citeste continuarea]

Mihaela Rădulescu urăşte dietele

Mihaela Radulescu este adepta unei alimentatii sanatoase pe care o respecta cu sfintenie. Prezentatoarea tv marturiseste ca nu s-a infometat niciodata pentru a pierde rapid kilograme.Vedeta sustine ca sportul este o chestiune „de bun simt" pentru o femeie trecuta de 40 de ani. Ea crede in minutele de miscare zilnica si sustine ca ambitia poate [citeste continuarea]

Andreea Raicu şi-a lansat prima carte

Andreea Raicu este o vegetariana convinsa si nu ezita sa mentioneze  de fiecare data cum acest stil i-a schimbat viata in bine. Astfel, vedeta s-a hotarat sa le impartaseasca si altora secretele ei si si-a lansat propria carte, „Mananca si arata bine!”.Cartea include idei pentru mic dejun, pranz sau cina sau pentru gustari. Sunt retete [citeste continuarea]

Sofia Vergara a fost sfătuită să îşi micşoreze sânii

Frumoasa actrita de 40 de ani impresioneaza cu formele trupului sau. Arata mai bine ca multe tinere de 20 de ani, insa cu ceva timp in urma era pe cale de a lua o decizie care ar fi modificat imaginea sa: era gata sa isi micsoreze sanii.In timp ce multe femei incearca retete minune si silicoane doar pentru a avea sani mai mari, Sofia a fost [citeste continuarea]

Alimentaţia bio, secretul frumuseţii veşnice

Stiai ca alimentatia iti poate influenta umorul, nivelul de energie si chiar si libido-ul? Secretul sta insa in alimentatia bio. Astfel, cea mai in voga dieta din Statele Unite ale Americii este cea a modelului si actritei Kris Carr.Crazy Sexy CancerEste titul cartii scrisa de new yorkeza Kris Carr, care in 2003 a fost diagnosticata cu o forma [citeste continuarea]

Eva Longoria, pe coperta revistei Latina

Eva Longoria va aparea pe coperta revistei „Latina” din noiembrie. Pe lânga pictorialul în care apare îmbracata într-un top negru, de piele, actrita de 37 ani a mai dat si un interviu, în care vorbeste despre viata ei dupa „Desperate Housewives”.„Îmi lipseste. Îmi lipseste acea consistenta de a merge în acelasi loc în fiecare [citeste continuarea]

Horia Vârlan îi face praf pe cei care vând produse bio şi eco: "Sunt nişte semifăcături''

Un bucătar e cel care ştie cel mai bine ce să pună în farfurie, atunci când vrea să mănânce sănătos, dar produsele pe care cei mai mulţi dintre noi le cumpără din magazin nu sunt mereu şi cele cărora li se face reclamă ca fiind bio sau ecologice.Cu toate că peste tot se spune că un stil de viaţă sănătos vine şi de la [citeste continuarea]

Carmen Brumă nu va mai prezenta ştirile sportive

Carmen Bruma a renuntat sa prezinte stirile sportive la Realitatea TV, dupa o perioada de 7 ani de zile. Iubita lui Mircea Badea va continua sa lucreze la acelasi post de televiziune, unde va avea un show legat, cel mai probabil, de nutritie si fitness."Nu o privesc ca pe o retragere, ci ca pe o pauza mai lunga. E adevarat ca de-a lungul acestor [citeste continuarea]

Ţii post? Vezi 6 alternative sănătoase la pateul vegetal

Gustul pateului vegetal este unul adictiv şi, din păcate, există puţine alimente alternative la acest gust minunat pentru vegetarieni.Ţii post? Vezi 6 alternative sănătoase la pateul vegetal 1. Pateu cu vinete şi ardei, coapte pe grătarNici nu îţi închipui cât de gustoasă este această pastă. Dacă îţi plac ardeii copţi, cu [citeste continuarea]

5 măşti homemade pentru o piele strălucitoare

Daca ne rasfatam cu creme scumpe sau scruburi cu miros placut, potrofelele noastre se pot goli mai rapid decat ne asteptam. Iar unele dintre ingredientele acestor produse pot duce la niste efecte nu tocmai relaxante daca sunt folosite in exces. Asadar, pentru a face unele economii si pentru a fi sigura ca stii ce folosesti, da o raita pana in [citeste continuarea]

Andreea Raicu MĂRTURISEŞTE: "MĂ ÎNFOMETAM ŞI CÂTE DOUĂ ZILE!"

Andreea Raicu spune că îşi menţine silueta cu un stil de viaţă sănătos şi cu o alimentaţie exclusiv vegetariană. Vedeta admite însă că a avut perioade în care frica de kilogramele în plus o făceau să se înfometeze."Mi se întâmpla să mă înfometez şi câte două zile, beam foarte multă apă şi mâncam foarte puţin. Nu [citeste continuarea]

Trei solutii naturale pentru albirea dintilor

Toata lumea isi doreste un zambet stralucitor ca de revista, dar nu intotdeauna este usor de obtinut. Din cauza alimentelor pe care le consumam zilnic - cafea, ceai, cola, vin – dintii pot capata un aspect galbui care este foarte neplacut.Daca nu iti permiti sa mergi la stomatolog pentru un tratament de albire a dintilor, poti incerca aceste [citeste continuarea]

Iata care sunt dependenţele omului modern

Omul modern renunţă la fumat, mâncat nesănătos, sedentarism. Întrebarea rămâne: cu ce înlocuim dependenţele rele? Păi, cu alte dependenţe, „bune“!Evoluţia nu înseamnă doar progres. Cel puţin în ceea ce priveşte complicaţiile psihicului, evoluţia deschide drumul către noi forme de sofisticare, nu nepărat în cel mai bun [citeste continuarea]

Regimul Oshawa/Dieta Oshawa

 Aceasta dieta este poate cea mai severa,  dar in acelasi timp si cea mai eficienta dintre cele propuse  de dr. George Oshawa (fondatorul macrobioticii).        Principiile dietei Oshawa:Dieta se bazeaza pe faptul ca trebuie sa  mancam alimente care sunt intr-un echilibru perfect cu mediul [citeste continuarea]

Olivia Steer te invata cum sa mananci sanatos si fara calorii!

Are doi copii, dar si-a mentinut silueta de invidiat. Generoasa, Olivia Steer a impartasit cateva secrete ale frumusetii ei si trucuri la care apeleaza pentru a se mentine in forma.  Este drept, pentru sotia lui Andi Moisescu nu este vorba de rasfat, ci de necesitate. Olivia este ingrozita de faptul ca, dupa ce tatal si sora ei au murit [citeste continuarea]

Doctor Rene Natan,a realizat cel mai bun produs de slabit,Rithual Silhouette !

Doctor Rene Natan,este considerat cel mai bun medic homeopat din Paris si foarte putine persoane au acces la informatiile sale pretioase.Rene Natan s-a bucurat de un succes remarcabil cu programul de slabit Rithual Silhouette, ce s-a dovedit a fi un aliat de incredere in lupta cu kilogramele in plus.Slabesti  7 kg in doua saptamani cu [citeste continuarea]

Cum sa faci un smoothie sanatos

Smoothie-urile reprezinta o metoda rapida si delicioasa de mic dejun. Cele cu fructe par a fi sanatoase, iar in cele mai multe ori chiar asa si este. Dar aveti grija, unele retete de smoothie nu sunt o alegere grozava, intrucat sunt incarcate cu indulcitori artificiali si chiar cu grasimi. Iata cum putem evita aceste lucruri.Adaugam proteine fara [citeste continuarea]

Dr. Oz: Smoothie de zmeură şi portocale

Eşti la dietă şi ţi-e foarte poftă de ceva dulce, dar n-ai vrea să păcătuieşti prea tare? Dr. Oz îţi dă soluţia perfectă. Optează pentru un smoothie din fructe pe care să-l bei la micul dejun sau între mese. Iată reţeta sa!Ingrediente:1 cană lapte de soia fără grăsimi1 mână de zmeură congelată1 banană mică½ cană suc [citeste continuarea]

Doctor Rene Natan

Dr. Rene Natan a absolvit Universitatea de medicina din Paris.Este cercetator si un detectiv dedicat in problemele de sanatate si frumusete.Rene Natan ofera, de asemenea, educatie postuniversitara la nivel local, national si international. Toata viata si-a dedicat-o cercetarii de varf, a cercetarii internationale in domeniul stiintelor [citeste continuarea]

Cum includem ouăle într-o dietă

Când vine vorba de nutriţie, oul este un aliment greu de detronat. Este bogat în proteine, slab în calorii şi foarte ieftin.Deşi cândva se spunea că ouăle conţin mult colesterol, cardiologii din zilele noastre ne permit să mâncăm un ou pe zi.Ouăle pot fi gătite în diverse moduri. Putem încerca un ou poşat servit peste sparanghel [citeste continuarea]

Smoothie-ul ideal pentru un abdomen plat

Prietenii tăi te-au invitat la piscină mâine, însă ţie ţi-e ruşine să ieşi cu ei pentru că abdomenul tău este balonat? Toate am trecut la un moment dat prin asta! Din fericire, acum există o soluţie. Smoothie-ul dietetic din afine te poate ajuta să scapi de burtică în cel mai scurt timp! Iată cum se [citeste continuarea]

Cafea cu migdale

Ingrediente:100 g de migdale macinate300 ml de lapte600 ml de cafea la filtru100 ml de frisca4 migdalePreparare:Migdalele macinate se pun intr-un vas si se rumenesc la foc mic, se adauga laptele si se fierbe 5 minute, se toarna cafeaua. Se strecoara si se toarna in cesti.Se decoreaza cu frisca si cu cite o migdala.

Cocktail Cosmopolitan

Ingrediente:• 4-5 cl votka• 3 cl triplu sec• 2-3 cl suc de lamaine• 4-5 cl suc de afine, cirese sau visinePreparare:Se combina ingredientele in shaker 5 minute, apoi se strecoara prin gheata in paharul de cocktail si se orneaza cu o cireasa glazurata.

Supa cu sparanghel si branza

ngrediente1 ceapa4 lingurite cu ulei3 linguri cu faina2 cesti cu sparanghel, taiat bucati micicups2 cesti cu lapte2 cesti cu supa de pui2 cartofi taiati cubulete2 catei de usturoi1 ceasca cu brânza cedar rasa1/3 ceasca cu smântânaMod de preparareCaleste ceapa cu uleiul într-o oala la foc mediu. Adauga apoi faina, mestecând, si apoi [citeste continuarea]

Supa de pui cu smantana

Ingrediente2 linguri de unt1 lingura de ulei de masline1 piept de pui taiat în cuburi2 morcovi1 telinao conserva de ciuperci1 catel de usturoi tocat4 cepe verzi feliate2 linguri fainaCimbru, piper negru macinat si sare, dupa gust1 cana smântâna Mod de prepararePune pe foc o cratita mare în care încingi untul si uleiul. Adauga carnea de [citeste continuarea]

Crema de migdale

Ingrediente:2 cesti de lapte1 lingurita zahar vanilat4 linguri sucanat4 linguri piure de migdale4 foi de gelatina2 dl smantana2 linguri sucanatMod de preparare:Se pune gelatina la inmuiat in putina apa.Intr-un vas se amesteca bine laptele cu zaharul vanilat, 4 dl sucanat si piureul de migdale. Se scurge gelatina inmuiata si se dizolva in 4 dl de [citeste continuarea]

Castraveti murati

Ingrediente:castraveti1 pachet piper boabe,hreanmarar, cimbru uscat240 gr zahar la 10 l apa1 l de otet 10%2 pachete conservant ptr. muraturi cu mararardei iuti facultativPreparare:La aceast fel de conservare se pot adauga castraveti proaspeti si ulterior daca ii punem in butoias sau bidonase de plastic .Se spala castravetii, si intr-un vas [citeste continuarea]

Gogosari murati

Ingrediente:- 5 kg gogosari rosii- 750 ml otet alimentar de 9 grade- 100 ml ulei- 150 g zahar- 3-5 linguri sare grunjoasa- 1 l apa- 1 lingura boabe de piper- 1 leg frunze telina- cimbru- marar uscat- hrean- 2-4 buc foi de dafinSpalati gogosarii, scurgeti-i si scurtati-i de codita. Crapati-i in patru (sub forma de cruce) in partea opusa [citeste continuarea]

Cheesecake

Ingrediente:280 g faina de cozonac 185 g unt45 g zahar45 ml apaUmplutura:10 g gelatina30 ml apa500 g branza mascarpone45 g zahar brun50 ml cafea espresso200 g ciocolata alba, topita250 ml frisca lichida, batuta200 g zahar250 ml apa200 g capsune Mod de [citeste continuarea]

Rosii umplute cu ton

Ingrediente:12 rosii mici1cutie ton conservat in ulei sare,piper1 lingurita de otetfrunze patrunjel verdePreparare maioneza: 1 galbenus50 ml ulei1 lingurita zeama de lamaie sau otetsareSe aleg rosii tari.Cu furculita se sfarama tonul intr-un castron ,se adauga maioneza.Se freaca bine impreuna.Cu aceasta pasta se umplu rosiile,scurse de zeama [citeste continuarea]

Rosii umplute cu peste

Ingrediente:12 rosii mijlociiputin peste fiert 3-4ciupercisarepiperputin otetPentru maioneza:1 galbenus1 lingurita de mustar50ml uleiSe pregatesc rosiile,se umplu rosiile ,se pune peste fiecare o felie de ciuperca si se aseaza pe farfurie cu frunze de patrunjel verde.

Retete de post! Sarmale cu orez in foi de varza dulce

Ingrediente: 1-2 buc varza proaspata (eu am folosit foi de varza congelate) 3 cepe 3-4 linguri de marar tocat 250 g orez 2-3 linguri pasta de [citeste continuarea]

Masline marinate

Ingrediente:250g masline1 frunza patrunjel verde 1 foaie de dafin3 felii lamaie 1 pahar otetSe aleg masline mari,frumoase,se cresteaza fiecare in lung si se fierb in cateva clocote,schimband apa o data sau de doua ori ca sa se desareze.Se scurg si se pun intr-un borcan,asezand printre ele o frunza de patrunjel verde,o foaie de dafin ,2-3 felii de [citeste continuarea]

Salata de melci

Ingrediente:melci fiertio salata verde3 linguri uleio lingura de otet sarepiperSe fierb melcii.Se scot din scoica cat sunt fierbinti ,cu un ac mare.Se pregatesc cu otet,ulei,sare si piper.Se servesc  cu salata verde.

Piept de pasare cu sos picant

Ingrediente:piept de pasare(curcan,gaina)Pentru sos:2 galbenusuri1lingurita de mustar100ml ulei2 castraveti murati in otetPiept de pasare rasol,taiat felii,se asaza pe farfurie.Se toarna deasupra un sos pregatit.Se poate folosi si piept de curcan rasol.

Piftii de pasare(racitura)

Ingrediente:1 pasare (aprox 1kg)2-3l de apa(in functie de timpul cat trebuie sa fiarba)2-3 catei de usturoisarePreparare:Se fac din curcan,gasca,gaina,cocos,pui.Se curata pasarea ,se taie ,alegand bucatile potrivite pentru piftii.Se pune apa sa fiarba.Cand da in clocot ,se pun labele si capul,apoi bucatile pe rand ,nu impreuna ca s anu iasa zeama [citeste continuarea]

Salata verde cu smantana

Ingrediente:1 capatana mare salata 2linguri de smantana1lingura de zeama de lamaie sarepiperPreparare:Se alege si se spala salata verde.Se amesteca smantana cu sare ,piper si zeama de lamaie sau otet .Se toarna peste salata si se amesteca usor impreuna.

Salata de andive

Ingrediente:500g andive2 linguri ulei1lingura zeama de lamaie sau otetsare piperIn sos se poate adauga putin mustar.

Papanasi cu dulceata si smantana

Ingrediente500 gr branza de vaci proaspata100 gr zahar2 oua1 varf lingurita bicarbonat de sodiu1 esenta vanilie200 gr fainasmantanadulceataBranza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca scurt aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!*daca branza e mai [citeste continuarea]

Friptura perfecta-Jamie Oliver

Reteta -Paine De Casa Cu Cartofi

Timp de pregatire: 02:05 oreTimp de gatire: 00:45 oreTimp Total: 03:00 oreIngrediente Paine de casa cu cartofi:620 de grame de cartofi albi, sfaramiciosi650 de grame de faina tip BL 550120 de ml. de apa de la fierberea cartofilor4 lingurite de sare2 linguri de ulei de masline extravirgin25 de grame de drojdie de bere proaspata1 lingurita de zahar [citeste continuarea]

Piept de pui cu sos de smantana,usturoi si patrunjel

Ingrediente2 bucati piept pui 50 g unt 1 lingura faina 50 ml lapte dulce 150 ml smantana 4 catei usturoi sare piper patrunjel proaspat ulei ptr prajit pieptul de puiMod de prepararePentru piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel am spalat carnea de pui, am uscat-o bine cu servete, si am taiat-o bucati potrivite (nu foarte mici). Am [citeste continuarea]

Pui cu masline verzi si lamaie

Ingrediente2 lamai de zeama, medii1 lingura ulei de masline1 ceapa mare, injumatatita, taiata in felii subtiri2 catei de usturoi, tocati marunt1 lingura de boia de ardei2 lingurite chimen1 lingurita scortisoara1 lingurita ghimbir2 cesti de supa de pui usor sarata1 pui de jumatate de kilogram, taiat in 8 bucati, fara pielita1/2 ceasca de masline [citeste continuarea]

Pui a la Monte Cristo

Ingrediente1 lingura plus 1 1/2 lingurita de ulei de masline4 bucati de piept de pui dezosat, fara pielita (aproximativ 150 grame fiecare)ierburi de Provence3 catei de usturoi, feliati1 ceapa, tocata1/4 ceasca vin alb sec1/4 ceasca supa de puiSuc de la 1/2 lamaie1 lingura untCoaja de lamaie rasa (optional)preparareIncalziti cuptorul la [citeste continuarea]

Pulpe de pui cu sos mexican de usturoi

Ingrediente1/2 lingurita de seminte de chimen1/4 lingurita ienibahar1/4 lingurita boabe de piper1/2 lingurita oregano uscat (de preferinta mexican)4 catei de usturoi1 lingurita de sare1/4 ceasca de suc de portocale proaspat1/4 ceasca suc proaspat de lamaie1/2 lingura de ulei de masline4 pulpe de pui, sectionate in jumatati6-8 frunze mari de [citeste continuarea]

Legume prajite

Ingrediente3 cani de verdeturi proaspete tocate (precum busuioc, menta, coriandru, tarhon, frunze de telina), impartite1/2 cana de praz taiat subtireo bucatica de ghimbir taiat marunt1 catel usturoi7 lingurite ulei vegetal2 lingurite de otet de orez2 lingurite seminte susansare si piper2 cani orez sau arpacas fiert4 cani de legume de vara taiate [citeste continuarea]

Risotto copt cu legume

Ingrediente1 lingurita ulei de masline extra virgin1/2 ceapa tocata150 grame orez Arborio60 ml vin alb sec500 ml apa calda sau supa de pui1 varf de lingura de piper1 sau 2 lingurite de unt nesarat30 de grame de parmezan plus inca putin pentru ornatPreparareLasati cuptorul la incalzit pana la temperature de 200 grade C. Coaceti legumele [citeste continuarea]

Ciorbă ţărănească

INGREDIENTE1 bucata rasol de viţel1 litru suc de roşii3 bucata ardei capia1 bucata gogoşar3 bucati morcovi2 bucati cepe4 bucati cartofi2 linguri ulei de măslinesare piper1 legatura tarhonPREPARARE1. Se spală și se curăță rasolul de pielițe. Se pune apoi să fiarbă în apă cu sare, la foc mediu, astfel încât să se pătrundă bine [citeste continuarea]

Gulaş în pâine

Timp de preparare: 40 minTimpul de gatire: 30 minGata in: 1 ore, 10 minTimp de fierbere: 60 minuteINGREDIENTE4 ardei capia2 gogoşari6 cartofi2 morcovi4-5 cepe6 roşiisare500 g pulpă de porcpiper boabe şi măcinat3 căţei de usturoiboia dulce şi iute30 ml ulei1 lingurita chili4 pâini rotundePreparare1. Se spală bucata de carne, se taie [citeste continuarea]

Supă rădăuţeană

Timp de preparare: 40 minGata in: 40 minTimp de fierbere: 80 minuteINGREDIENTE400 g piept de pui2 cepe1 ţelină mică2 morcovi2 ardeifrunze de ţelinărădăcină de pătrunjel1 legatura pătrunjel6 căţei de usturoi4 linguri oţet de mere1 lingurita uleipiper boabe şi măcinat300 ml smântână pentru gătit3 gălbenuşurisarePreparare1. Se [citeste continuarea]

Borș moldovenesc

Timp de preparare: 40 minGata in: 40 minTimp de fierbere: 80 minuteINGREDIENTE400 g pulpă de porc2 cepe500 g roșii bine coaptesare2-3 linguri borş1 fir praz2 ardei3 cartofipiper negru măcinat1 legatura mărar2 morcovi6 felii slănină200 ml smântânăPREPARARE1. Se trece bucata de carne printr-un jet de apă rece, se curăţă de [citeste continuarea]

Reteta Caltabosi

INGREDIENTE1 kg amestec din ficat, inimă, rinichi şi bucăţi de carne de porc4 cepe200 g orez1 maţ gros1 foaie dafin1 lingura unturăsarepiper, după gustPREPARARE1. Se pun la fiert, în apă rece cu sare, în vase diferite, organele, cu o foaie de dafin şi carnea. Se căleşte ceapa în untură şi se fierbe orezul.2. După ce carnea [citeste continuarea]

Reteta Toba

INGREDIENTE1/2 cap porc4 limbi porc3 inimi400 g şoricisare1 căpăţână mare usturoipiper boabe şi măcinatboiaPREPARARE1. Se fierb, la foc mic, capul, limba, inima şi şoriciul în apă cu sare, piper boabe şi usturoi, cel puţin 3-4 ore.2. Când totul e fiert bine, se scoate carnea şi se lasă la răcit, se curăţă limba şi se taie [citeste continuarea]

Pizza perfecta (de post)

Eu cred ca pizza facuta in casa este cel putin la fel de buna ca cea gata preparata sau facuta in restaurante. In plus este cu mult mai sanatoasa pentru ca, evident ai controlul asupra ingredientelor folosite si poti face o varianta de post folosind tofu. In concluzie pizza perfecta este cea facuta in casa.Reteta de mai jos este o dovada. Ca sa o [citeste continuarea]

Retete de post pentru o săptămână din postul Crăciunului

INGREDIENTE1 cana ciuperci2 bucati cartofi2 bucati cepe1 legatura patrunjel3 linguri fainaPREPARAREDe pe 15 noiembrie şi până pe 24 decembrie ne aflăm în postul Crăciunului, periodă în care preparatele din post revin pe mesele celor mai m mulţi dintre credincioşi. Fie din motive religioase, fie din considerente mai pragmatice ce ţin de [citeste continuarea]

Paella

Ingrediente1 lingură ulei de măsline500 g piept de pui (de preferat cu piele), tăiat în bucăţele 1 ceapă tocată300 g orez basmati 100 g salam chorizo1 lingură turmeric pudră400 grame roşii din conservă1 ardei roşu tocat2 căţei de usturoi pisaţifulgi de chilli (ardei iute)500 ml supă de pui250 g de [citeste continuarea]

Crenvurşti în foietaj

Ingrediente:- un pachet de foietaj- 10-12 crenvursti- 1 ou- mac (opţional)Preparare:1. Decongelaţi aluatul de foietaj şi tăiaţi-l astfel incât să obţineţi forme dreptunghiulare.2. Tăiaţi fiecare crenvurst în mai multe bucăţi.3. Împăturiţi fiecare bucăţică de crenvurst într-un dreptunghi de foietaj.4. După ce aţi terminat de [citeste continuarea]

Sosul Bechamel

Sosul Bechamel este originar din Franţa şi poate fi folosit la numeroase mâncăruri (lasagna, croque monsieur, plăcinta pescarului etc.).Ingrediente5 linguri de unt4 linguri de făină4 căni de lapte2 linguriţe de sarejumătate de linguriţă de nucşoarăPreparareTopim untul într-o tigaie. Adăugăm făină şi amestecăm. Gătim la [citeste continuarea]

Salată cu roşii cherry, castraveţi şi brânză feta

Ingrediente300 g roşii cherry tăiate pe jumătate200 g castravete curăţat şi tocat cubuleţe150 g brânză feta fărâmiţatăoregano proaspăt, tocat1 lingură de zeamă de lămâie1 ceapă mică, tocată2 linguri de ulei de măslinesare piperPreparare1. Într-un bol, puneţi uleiul, zeama de lamaie, oregano, sare, piper [citeste continuarea]

Ouă jumări

Ingrediente8 ouă1/2 cană de lapte2 linguri de untsare şi piper, după gust2 linguri de smântână lichidăPreparare1. Spargeţi ouăle într-un bol şi băteţi-le ca pentru omletă.2. Încălziţi o tigaie la temperatură medie. Adăugaţi untul şi lăsaţi-le să se topească.3. Adăugaţi lapte peste ouăle bătute şi asezonaţi totul cu [citeste continuarea]

Fajitas de pui

Ingrediente: 2 linguri ulei de canola (sau de măsline)3 piepturi de pui, tăiate fâşii1 ceapă medie tăiată peştişori2 căţei de usturoi pisaţi4 ardei iuţi, fără seminţe, tăiaţi2 ardei graşi, fără seminţe, tăiaţi1 zucchini (sau dovlecel) tăiat fâşii8 foi de tortillaJumătate de cană de [citeste continuarea]

New Jersey Hot Dog

Ingrediente:3 linguri de ulei de maslinesare4 cartofi curatati si taiati cubulete2 ardei grasi taiati julienneo ceapa taiat jullieneoreganobusuiocrozmarin8 crenvursti4 baghete pentru hot dogmustarPreparare:1.Prajeste cartofii intr-o tigaie timp de 10-15 minute. Dupa ce s-au rumenit bine, scoate-i si scurge-i pe un prosop de hartie asezat pe o [citeste continuarea]

Paste cu unt si rosii

Sunteti pe fuga, nu aveti timp sa gatiti, dar vreti sa mancati ceva consistent? Nimic mai rapid. Pastele cu unt si rosii sunt solutia perfecta pentru un pranz preparat in doar 15 minute.Ingrediente (pentru doua persoane):250 g paste fusilli sau paste scurteo conserva de rosii intregi (o marca de calitate)30 – 40 g de unt2 lingurite de [citeste continuarea]

Farfalle cu broccoli

Ingrediente:1 cutie de paste farfalle2 legaturi de broccoli1/4 cana ulei de masline4 linguri de unt3 catei de usturoi tocati5 fileuri de ansoa1/4 lingurita fulgi de chilli1/2 lingurita sare1/2 lingurita piper1/2 cana de parmezanPreparare:Fierbeti intr-o oala mare apa cu sare. Adaugati pastele si lasati-le la fiert. Dupa 5 minute, adaugati [citeste continuarea]

Mac and Cheese

Ingrediente:4 cani de paste macaroni (melcisori)1 ou intreg4 linguri de unt1/4 cana de faina2 1/2 cani de lapte2 lingurite praf de mustar500 de grame de branza Cheddarsare1/2 lingurita piperPreparare:Preincalziti cuptorul la 170 de grade celsius. Fierbeti melcisorii pana devin usor moi. Scurgeti-i de apa si [citeste continuarea]

Gaufre cu unt de arahide

*pentru această reţetă aveţi nevoie de un aparat de gaufreIngrediente:1 cană şi 3/4 de făină 2 linguri de zahăr2 linguriţe de praf de copt1 linguriţă de bicarbonat de sodiu1/2 linguriţă de sare grunjoasă1/4 cană de unt nesărat, topit (şi încă puţin pentru ungerea aparatului de gaufre)6 linguri de unt de arahide2 căni de [citeste continuarea]

Mousse de ciocolată

Ingrediente:150g ciocolată amăruie, tocată30g unt2 linguriţe de espresso sau cafea250 ml frişcă lichidă3 ouă1 lingură de zahărPreparare:Se bate frişca până obţineţi o cremă omogenă şi se bagă la frigider.Ciocolata se topeşte la bain-marie împreună cu untul şi cafeaua. Se lasă la răcit compoziţia obţinută. Se bat [citeste continuarea]

Sandviş Reuben

Ingrediente:4 felii de pâine (de preferat de secară)4 felii de Emmentaler (sau caşcaval)40 grame de unt4 frunze de varză murată100 grame pastramă de vită (sau carne de vită la conservă)Dressing:2 linguri de maioneză1 lingură de ketchup2 linguri de ceapă verde tocată1 linguriţă de hrean 1 linguriţă de sos tabasco1 [citeste continuarea]

Salată Cobb

350 gr. piept pui 150 gr. bacon2 avocado2 rosii150 gr. branza albastra (cu mucegai)3 oua fierte tari1/2 leg. patrunjel1 leg ceapa verde50 ml otet de vin rosusarepiper1 lingurita de mustar1 lingurita de sos worcester1 catel de usutori50 ml. ulei de masline1 salata verdePreparare:Rumenim baconul si tragem puiul intr-o tigaie. Taiem avocado si [citeste continuarea]

Guacamole

Ingrediente:2 fructe de avocado coapteo ceapă roşie mică, tocatăfulgi de chillicoriandru tocato lingură suc de limesarepipero roşiePreparare:Tăiaţi fructul de avocado pe jumătate, scoateţi-i sâmburele, curăţaţi-l şi apoi scoateţi-i miezul cu ajutorul unei linguri.Pasaţi miezul de avocado cu ajutorul unei furculiţe sau al unui [citeste continuarea]

Sparanghel cu lime şi mentă

Aştepţi musafiri la cină, ţi-ai făcut planul de la A la Z, dar îţi lipseşte o garnitură deosebită cu care să-i impresionezi pe oaspeţi? Sparanghelul cu lime şi mentă este o alegere cu care nu poţi da greş! În plus, este foarte uşor de preparat!Ingrediente:sparanghelulei de măslinesare Kosherpiper1 [citeste continuarea]

Sos salsa

Ingredienterosii decojite din 2 conserve 1 ardei gras verde1 ardei gras rosu 1 ardei gras galbeno ceapa condimente mexicane (se gasesc la supermarket)sare piperchimionchili2-3 catei de usturoi2 lingurite de amidon, diluate in 50 ml de apa1 lingurita otet3 linguri ulei de maslinePreparareSe taie marunt toate [citeste continuarea]

Supa dulce-acrisoara cu noodles si pui

140 gr noodles uscati1 lingura de ulei de alune2 linguri de ghimbir ras1 ardei iute fara samburi, tocat marunt4 piepturi de pui fara os, taiate bucatele1 lingura de vin de orez (se gaseste la supermarket)700 ml supa de legume fierbinte4 ciuperci feliate2-3 linguri de sos de soia2 linguri de otet de orez1 lingura de malai amestecata cu 2 linguri [citeste continuarea]

Salata de afine si piersici

Ingrediente:4 piersici4 nectarine1 ceasca de afine1 lingurita cimbru proaspat1 lingurita de ghimbir ras4 lingurite de zeama de lamaie1 lingurita de coaja de lamaie½ cana de apa¼ cana de zaharPreparare:Turnati apa si zaharul intr-o tigaie si lasati-le acolo pana cand dau in clocot, iar lichidul se reduce la jumatate. Astfel, ar trebui sa [citeste continuarea]

Cod poşat în supă de roşii

1 lingură ulei de măsline 1 1/2 linguriţă de usturoi pisat3/4 cană vin alb sec2 linguri de capere3/4 linguriţă piper roşu măcinat1 conservă roşii cu busuioc4 fileuri de cod10 măsline kalamata fără sâmburi, tocateÎncingem uleiul într-o tigaie. Adăugăm usturoiul şi-l sotăm până capătă o culoare [citeste continuarea]

Reţetă vegetariană: Salată cu tofu şi porumb

Ingrediente2 lg ulei de măsline1 pachet de tofu½ conservă de porumb fiertpudră de chilli2 lg sos soiasalată/salată chinezească2 avocado1 linguriţă oţet balsamicPreparare:Încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi pune bucata de tofu în ea. Fărâmiţeaz-o bine, până obţii cubuleţe mici de tot. Găteşte bucăţelele de tofu [citeste continuarea]

Gnocchi cu sos pesto la cuptor

Ingrediente:2 pachete de paste gnocchi125 gr mozzarella feliata100 gr gorgonzola, taiata cubulete1/4 varza, tocata3 linguri de pestosuc de la jumatate de lamaie1-2 linguri de ulei de maslineparmezan pt servirePreparare:Preincalziti cuptorul la 190 de grade.Punem pastele la fiert si le "gatim" pana ce gnocchi se ridica la suprafata. Fitit atente [citeste continuarea]

Supă cremă cu morcovi şi ghimbir

Ingrediente:40 g unt nesărat500 g de morcovi1 ceapă tocatăsare1 linguriţă de ghimbir ras2 căni de supă (de legume sau de pui)2 căni de apăcoajă de portocală (2 fâşii)pătrunjel tocatPreparare:Topeşte untul într-o oală mare, adaugă morcovii tăiaţi rondele şi ceapa tocată. Amestecă din când în când şi lasă focul la nivel [citeste continuarea]

Salată de castravete cu iaurt

Ingrediente:2 castraveţi decojiţi 100 g de iaurt1 linguriţă de ulei de măslinemărar uscat (dacă nu vă place mărarul, puteţi folosi busuioc)sarepiperPreparare:Curăţaţi castraveţii şi tăiaţi-i în patru. Apoi, tăiaţi-o din nou rondele.Într-un bol, amestecaţi uleiul de măsline cu iaurt, sare, piper şi mărar. Folosiţi un [citeste continuarea]

Lipie cu brânză, curcan, avocado şi salată

Ingrediente:1 lipie (sau tortilla)1/2 avocado2 felii de branza Cheddar6 felii de curcan (carne pe gratar sau mezel)câteva frunze de salatădressing Preparare:Tăiaţi fructul de avocado pe din două, scoateţi sâmburele. Apoi, scoateţi-i şi miezul cu ajutorul unei linguri. Pasaţi-l cu o [citeste continuarea]

Burger cu tofu şi sos barbeque

Ingrediente:1 1/4 cană de ceapă feliată subţire1 pachet de 400 grame de brânză tofu1/8 linguriţă sare1 lingură de ulei de canola1/2 cană cu sos de barbeque1 1/2 cană cu mix de salată coleslaw2 linguri de maioneză2 linguriţe de oţet rosu1/4 linguriţe de pudră de usturoipiper mărunţit după gust4 chifle din [citeste continuarea]

Linguine cu legume de primăvară

Ingrediente:300g linguine1 dovlecel zucchini, tăiat julliene100g păstăi tinere de mazăre300g sparanghel100 ml smântână pentru gătit20g untfrunze de tarhonPreparare:Fierbeţi pastele într-o oală mare cu apă în care aţi adăugat puţină sare. Respectaţi timpul indicat pe ambalaj.Turnaţi o lingură de ulei de măsline într-o tigaie [citeste continuarea]

Creveţi picanţi cu broccoli

Ingrediente:jumătate de cană de apăun sfert de cană de sake, orez de vin sau supă de pui1 lingură de amidon de porumb2 linguri de sos hoisin1 lingură de sos de midii2 linguriţe de sos de soia2 linguriţe de piure de chilli cu usturoi1 lingură de ulei vegetal300 de grame de creveţi decorticaţi1 căţel de usturoi tocat [citeste continuarea]

Plăcinta mexicană a ciobanului

Ingrediente:1 pachet de piure instant450 grame de carne tocată de vită1 conservă de roşii 1 conservă de pourmb mexican1 conservă de măsline feliate3 linguri de condimente de taco1 linguriţă şi jumătate de pură de chilijumătate de linguriţă de arejumătate de linguriţă de pudră de usturoi1 cană de [citeste continuarea]

Cartofi rumeniţi la cuptor

Ingrediente:6 cartofi mari2 linguri ulei de măslineboia de ardei iute/dulcerozmarinsarepiperPreparare:Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în 8 bucăţi.Amestecaţi într-un bol uleiul de măsline, boiaua, rozmarinul, sarea şi piperul. Adăugaţi cartofii şi ungeţi-i cu amestecul din bol.Încălziţi cuptorul la 180 de [citeste continuarea]

Muşchiuleţ de porc la cuptor

Ingrediente:1 bucată muşchiuleţ de porc (700-800g)frunze de rozmarinsarepipermuştar de Dijon6-7 căţei de usturoiulei de măslinePreparare:Într-un bol, se amestecă 2 linguri de ulei de măsline cu sare, piper, 2 linguriţe de muştar de Dijon, 3 căţei de usturoi tocaţi şi puţin rozmarin. Se îngroaşă dressingul cu ajutorul unui [citeste continuarea]

Fettucine cu pui şi praz

Ingrediente:1 pachet de paste fettucine2 linguri de unt nesărat1 praz feliat subţiresare şi piper1 cană şi jumătate de smântână lichidă2 linguri de zeamă de lămâie3 căni de pui la rotisor feliatPreparare:Gătim pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.Între timp, topim untul într-o tigaie. Adăugăm prazul, o treime de [citeste continuarea]

Pui cu parmezan

Ingrediente:o treime de cană de parmezan rasun sfert de cană de pesmet1 lingură de pătrunjel tocat măruntjumătate de linguriţă de busuioc uscatun sfert de linguriţă de sare1 albuş de ou mare, bătut500 de grame de piept de pui tăiat fâşii1 lingură de unt1 cană şi jumătate de sos de paste cu roşii şi busuioc2 linguriţe de [citeste continuarea]

Ciuperci cu bacon si rozmarin

Ingrediente: 6 feliuţe de bacon, tăiate500 g ciuperci proaspete3 căţei de usturoirozmarin sarepiper1/2 pahar vin alb, secPreparare:Într-o tigaie, încingeţi o lingură de ulei de măsline. Rumeniţi baconul timp de 2-3 minute la foc mediu. Adăugaţi ciupercile, usturoiul pisat, rozmarinul, sarea şi piperul. Amestecaţi din [citeste continuarea]

Steak de vita glazurat cu soia si sirop de artar

Ingrediente:o bucata de steak de vita (450 grame)3 linguri de sos de soia3 linguri de sirop de artar2 linguri de sake (vin de orez)2 lingurite de ulei de susan1 lingura de sos de chili iute1/8 lingurite de piper negru macinatun spray de gatitPreparare:Crestam steak-ul pe ambele parti, dupa care il combinam cu celelalte ingrediente (pana la piper [citeste continuarea]

Chiftele taco

Ingrediente:400 de grame de carne de burger3-4 linguri de condimente de taco1 ou batut bine400 de grame de branza cheddar, taiata in cubuletePreparare:Combinam intr-un bol carnea, condimentele si oul.Facem chiftele dintr-o lingurita cu compozitie, in mijlocul careia punem branza.Le punem pe o tava de copt, fara ca chiftelele sa se atinga intre [citeste continuarea]

Pui cu paste, zucchini şi prosciutto

Ingrediente:500 g paste scurte1 piept de pui tăiat fâşii sau cubuleţe2 căţei de usturoi2 zucchini medii, tăiaţi rondele subţiri1 lingură ulei de măsline1 cutie pastă de roşii60-70g prosciuttoparmezan rasPreparare:Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform timpului indicat pe ambalaj.Adăugaţi dovleceii zucchini în apă cu 2 minute [citeste continuarea]

Sandwich-croissant cu legume şi curcan

Sandwich-ul croissant cu legume şi curcan este o opţiune ideală pentru zilele când nu ai timp să serveşti la masă micul dejun! Este de ajuns să prepari reţeta aceasta şi te vei alege cu o masă gustoasă şi bogată în nutrienţi!Ingrediente:1 croissantcremă de brânză cu verdeţuri1 roşie mică2-3 felii de castravete2-3 felii de [citeste continuarea]

Salată cu rucola şi pui

Ingrediente:Pentru salată:1 piept de puirucolaroşiizeamă de lămâiemăslinePentru dressing:2 linguri ulei de măsline1 linguriţă oţet de vin½ linguriţă muştar de Dijon2 căţei de usturoi pisaţisarepiperPreparare:Într-un bol, amestecăm o lingură de ulei de măsline cu zeama de la o jumătate de lămâie, sare [citeste continuarea]

Orez picant cu ton

Ingrediente:2 linguri de ulei vegetal sau de alune1 ceapa rosie medie, tocata1 ardei rosu, taiat cubulete2 catei de usturoi, zdrobitio bucata de cca. 2 cm de ghimbir proaspat, decojit si ras1 lingura de pasta kormaputini fulgi de chilli250 de grame de orez basmati250 de ml de supa de legume picantazeama de la o lamaie2 maini de frunze de spanac2 [citeste continuarea]

Banane învelite în ciocolată

Ingrediente:6 banane coapte180 g de ciocolată (neagră sau albă, după preferinţe)alune pisatenucă de cocos rasăornamente mici din zahărbeţe pentru îngheţatăPreparare:Curăţaţi bananele de coajă şi tăiaţi-le în două. Înfigeţi câte un băţ pentru îngheţată în fiecare dintre ele.Într-o crăticioară, topiţi ciocolata la [citeste continuarea]

Salata de cuscus si pui

Ingrediente:Pentru salata:1 cana si jumatate de apa1 lingura de ulei de masline3 sferturi de lingurita de sare1 cana de cuscus1 cana de ardei galben, tocatjumatate de cana de zucchini tocatjumatate de cana de ciuperci tocate1 cana si jumatate de pui rotisatjumatate de cana de morcov, taiat pe diagonalaun sfert de cana de ceapa verde feliata3 [citeste continuarea]

Salată de porumb şi coriandru

Ingrediente:1 conservă mare de porumb (boabe) sau porumb fiert1 ceapă mare1 ardei gras, roşu1 linguriţă ghimbir rasulei de măsline2 linguriţe oţet de vin roşu1 ardei iutesarepipercoriandru proaspătPreparare:Amestecaţi porumbul, ceapa, ardeiul gras, ghimbirul şi o lingură de ulei de măsline şi sotaţi-le timp de [citeste continuarea]

Chiftele de Salisbury

Ingrediente:1 conserva de supa frantuzeasca de ceapa500 de grame de carne tocatajumatate de cana de pesmet1 ouun sfert de de lingurita de sareo optime de lingurita de piper negru macinat1 lingura de fainaun sfert de cana de ketchipun sfert de cana de apa1 lingurita de sos Worcestershirejumatate de lingurita de pudra de mustarPreparare:Intr-un bol [citeste continuarea]

Quiche cu spanac şi curcan afumat

Ingrediente:curcan afumat (mezel)1 ceapă tocatăsarepiper200 g spanac tânăr1 cutie brănzică de casă1/2 cană de lapte60g brânză Cheddar rasă2 ouă2 albuşuri60g făină1 linguriţa de bicarbonat de sodiuPreparare:Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius.Pe fundul unei tăvi de plăcintă presăraţi 30g brânză Cheddar [citeste continuarea]

Bruschete cu brânză de capră

Ingrediente:pâinebusuiocusturoibrănză de caprăulei de măsline extravirginoţet balsamicPreparare:Într-un bol, amestecaţi o lingură de ulei de măsline cu o jumătate de lingură de oţet balsamic. Tocaţi frunzele de busuioc şi adăugaţi-le în dressing. Amestecaţi bine cu ajutorul unui tel.Prăjiţi feliile de pâine în tigaie [citeste continuarea]

Sandwich cu ouă jumări, cremă de brânză şi sos pesto

Ingrediente:jumătate de baghetăcremă de brânzăsos pesto2 ouă1 morcov tăiat fâşii1 ceapă mică, tocată mărunt (opţional)sarepiperulei de măslinecastraveteroşiiPreparare:Într-un bol, amestecaţi ouăle cu morcovul şi ceapa. Încingeţi puţin ulei de măsline într-o tigaie şi adăugaţi compoziţia de ou cu legume. Gătiţi la [citeste continuarea]

Pui la cuptor cu cartofi dulci

Ingrediente:2 linguri de mustar de Dijon2 linguri de cimbru tocat2 linguri de ulei de masline extravirginjumatate de lingurita de sarejumatate de lingurita de piper negru macinatcca. 800 de grame de pulpe superioare de pui, fara piele2 cartofi dulci, decojiti si taiati bucati1 ceapa rosie, taiata julienPreparare:Preincalzim cuptorul la 200 de [citeste continuarea]

Smoothie cu vanilie şi miere

Ingrediente:1 cană iaurt cu aromă de vanilie½ cană lapte de soia cu aromă de vanilie½ cană lapte2-3 cuburi mici de tofu1 linguriţă unt de arahide1 linguriţă miere1 linguriţă seminţe de inPreparare: Amestecaţi laptele cu bucăţile de tofu şi mixaţi-le bine cu ajutorul unui blender. Adăugaţi mierea, untul de [citeste continuarea]

Tofu glazurat cu bok choy

Ingrediente:2 linguri de ulei de canola2 capatani de bok choy (sau pak choi, varza chinezeasca) tocata in bucatele3 catei de usturoi (1 feliat marunt, ceilalti zdrobiti)400 de ml de supa de legume1 bucata de ghimbir proaspat, ras2 lingurite de sos de pesteun sfert de cana de sos de soia4 lingurite de zahar brun2 lingurite de ulei de susan400 de [citeste continuarea]

Morcovi glazuraţi

Ingrediente:500g de morcovi-baby2-3 cepe mici2 linguri de untpuţin zahărsare¼ cană de apăfulgi de migdaletarhonPreparare:Încingeţi 1 lingură de unt într-o tigaie şi câteva cepe mici, tăiate în sferturi. Adăugaţi un vârf de cuţit de zahăr şi puţină sare. Gătiţi cam 2-3 minute la foc mediu.Adăugaţi încă o lingură de [citeste continuarea]

Sandiwch Caprese

Ingrediente:pâineulei de măslinefrunze de busuiocroşii coapte binemozarellasare piperPreparare: Ungeţi fiecare felie de pâine cu ulei de măsline pe o singură parte. Aşezaţi feliile pe o hârtie de copt cu partea uleioasă în jos. Aşezaţi în ordine frunzele de busuioc, feliile de roşii şi feliile de [citeste continuarea]

Bagel cu somon afumat

Ingrediente:1 bagelcremă de brânză cu verdeţurifelii de castravetesomon afumat fileceapă roşie tăiată rondelecaperePreparare:Tăiaţi bagel-ul pe din două şi ungeţi ambele părţi interioare cu cremă de brănză. Tăiaţi castravetele în felii şi ceapa roşie în rondele foarte subţiri.Aşezaţi pe una dintre jumătăţile de [citeste continuarea]

Margarita Sunrise

Ingrediente:1 felie de limesare1/3 cană zeamă de lime3 linguriţe zeamă de portocală3 linguriţe lichior de portocalăzahăr pudrăgheaţă2 linguriţe apă minerală/sifon2 linguriţe de grenadinePreparare:Frecaţi marginea paharului cu o felie de lime şi apoi îmbrăcaţi-o în sare.Într-un shaker/blender, amestecaţi zeama de lime cu [citeste continuarea]

Frigărui cu creveţi

Ingrediente:creveţi decorticaţisos teriyakiseminţe de susan rumeniteananasceapă roşiebeţe de frigăruiPreparare: Într-un bol, amestecaţi 2-3 linguri din sosul teriyaki cu seminţele de susan rumenite.Pregătiţi grătarul.Curăţaţi ananasul şi tăiaţi-l în cuburi. Tăiaţi ceapa roşie în 8 [citeste continuarea]

Broccoli cu usturoi şi ardei iute

Ingrediente:2 linguri ulei de măslinebroccolisarepiperfulgi de ardei iute3 căţei de usturoi½ cană de apăPreparare:Într-o tigaie, încingeţi 2 linguri de ulei de măsline. Adăugaţi bucăţelele de broccoli, cei 3 căţei de usturoi tocaţi şi câţiva fulgi de ardei iute. Sotaţi legumele cam 3-4 minute la foc [citeste continuarea]

Salată de fructe cu portocale şi căpşuni

Ingrediente:căpşuniportocalezahărapăbusuiocPreparare:Într-o tigaie, pune 2 căni de apă la fiert, împreună cu 5-6 linguri de zahăr. După ce siropul s-a legat, opreşte focul şi lasă-l la răcit. Adaugă câteva frunze de busuioc în siropul răcit.Curăţă căpşunile şi taie-le în bucăţi mici. Curăţă portocalele [citeste continuarea]

Mâncare de praz cu măsline

Ingrediente:5-6 fire mari de prazmăslinevin alb (opţional)ulei de măslinepastă de roşiisuc de roşiisarepiperPreparare:Punem 1,5 - 2l de apă la fiert într-o oală. După ce apa a dat în clocot, oprim focul şi punem partea albă a prazului curăţat şi tăiat în bucăţi, în oala cu apă. Îl lăsăm la înmuiat cam [citeste continuarea]

Fasole verde și cartofi în sos chunky de tomate

Ingrediente:1 lingură și jumătate de ulei de măsline1 cățel de usturoi, zdrobit1 cană și jumătate de cartofi roșii tăiați cubulețejumătate de cană de țelină tocatăjumătate de linguriță de sare600 de grame de fasole verdeun sfert de cană de apăo treime de coriandru proaspăt, tocat400 de grame de roșii decojite și tocateun [citeste continuarea]

Supă cremă de ciuperci

Ingrediente:1 kg ciuperci champignon proaspete3 morcovi1 telina2 cepe mici2 cartofipastă de roşiisare piperulei de măslinebusuiocPreparare:Se umple un vas mare cu apă şi se pune pe foc. Când apa dă în clocot, se adaugă legumele spălate, curăţate şi tocate. Se adaugă puţină sare şi o linguriţă de ulei de [citeste continuarea]

Vinete și roșii în stil Marrakech

Ingrediente:1 kg de vinete, taiate in felii de 1 cm grosime125 ml de ulei extra virgin 95 g de pasta de tomatejumatate de lingurita de fire de sofran250 ml de vin alb sec1 ceapa rosie tocata fin1 catel de usturoi zdrobit1 lingurita de chimion măcinatun sfert de linguriță de paprika400 g de roșii cherry (200 tăiate pe jumătate, 200 [citeste continuarea]

Ratatouille

Ingrediente:ulei de măsline2 căţei de usturoi1 ceapă tocată măruntsarepipercimbru1 vânătă1 zucchini1 dovlecel (galben sau normal)1 ardei gras roşuPreparare:Ungeţi fundul unui vas oval 200-300 g de pastă de roşii. Adăugaţi căţei de usturoi tocaţi şi ceapa tocată mărunt. Asezonaţi cu sare şi piper [citeste continuarea]

Broccoli și roșii coapte în stil mediteranean

Ingrediente:cca. 4 cani de broccoli1 cană de roșii cherry1 lingură de ulei de măsline extra-virgin2 căpățâni de usturoi, tocateun sfert de linguriță de sareo jumătate de linguriță de coajă de lămâie, rasă1 lingură de zeamă de lămâie10 măsline negre, feliate1 linguriță de oregano uscat2 lingurițe de [citeste continuarea]

Paste cu morcovi, mazăre şi dovlecel

Ingrediente:2-3 morcovi-baby400g de paste scurte (penne, fussili etc.)1 dovlecelJumătate de cană de mazăre boabe2 căţei de usturoi sarepiperbusuioc proaspăt1 lingură de zeamă de lămâieulei de măslinevin alb (opţional)Preparare:Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Adăugaţi morcovii [citeste continuarea]

Legume în stil Primavera

Ingrediente:4 zucchini mari2 cani de fasole verdeo jumatate de cana de ardei gras tocat1 morcov mare, tocat fin1 cana de rosii cherry, taiate sferturi2 linguri de busuioc proaspat, tocat2 linguri de patrunjel proaspat, tocat2 lingurite de coaja de lamaiesare roz de Himalaya si piperSos:1 cana si un sfert de caju crud3 sferturi de cana de [citeste continuarea]

Salata cu fussili si fasole verde

Ingrediente:2 cani de paste fussili2 cani de fasole verdeJumatate de cana de tofu, taiata bucatele1 lingura de otet (sau zeama de lamaie)3 linguri de ulei de maslineSare PiperPreparare:Preparam intr-un bol dressingul, amestecand otetul, uleiul, sarea si piperul.Gatim pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si adaugam fasolea in [citeste continuarea]

Tortilla cu tofu, pastă de măsline şi roşii uscate

Ingrediente:măsline kalamatamăsline negre1 linguriţă coajă de lămâie rasă 1 lingură de ulei de măsline1 ceapă roşie tocată juliennecâteva roşii uscate în uleitofuzeamă de lamiaeulei de măslineoţet balsamic1 linguriţă muştar de DijonRozmarinSare PiperUsturoiSalatăFoi de tortillaPreparare:Amestecaţi primele 4 [citeste continuarea]

Salată de spanac cu vinegretă de usturoi

Ingrediente:Spanac tânăr1 ceapă roşie tocată julienne2 căţei de usturoi tocaţi măruntUlei de măslineOţet albSarePiper½ linguriţă muştar de DijonPreparare:Amestecaţi într-un bol 1 lingură de ulei de măsline cu puţin oţet alb, sare, piper, ½ linguriţă de muştar de Dijon şi 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt. Folosiţi un [citeste continuarea]

Sparanghel cu stafide si seminte de pin

Ingrediente:400g de sparanghel2 linguri de ulei de masline extravirgino treime de ceapa feliata2 linguri de seminte de pin2 linguri si jumatate de suc de portocale3 linguri de stafide2 lingurite de miereun sfert de lingurita de sareun sfert de lingurita de coaja de portocalao jumatate de lingurita de piper negruPreparare:Gatim sparanghelul in apa [citeste continuarea]

Orez cu legume

Ingrediente:1 cană de orez cu bob lung2 linguri de ulei de măsline2 căţei de usturoi1 ceapă mică½ ardei roşu tocat½ ardei galben tocat1 cană de mazăre boabeSarePiper2-3 linguri zeamă de lămâiePreparare:Fierbeţi orezul, asezonaţi-l cu sare şi piper şi daţi-l deoparte. Într-o tigaie, încingeţi uleiul de [citeste continuarea]

Minipizza cu tofu şi busuioc

Ingrediente:1 pachet mediu de tofuulei de măslinebusuioc proaspătsos de chilli iutePreparare:Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius. Tăiem tofu în felii subţiri. Punem tofu pe o tavă, deasupra unei hârtii de copt.Punem deasupra feliilor câte o frunză de busuioc.Ungem pe deasupra cu ulei de măsline.Stropim feliile cu [citeste continuarea]

Mini tarte cu roşii şi sos pesto

Ingrediente:RoşiiUlei de măslineSos pesto din busuiocFoietajSarePiperPreparare:Scoateţi foietajul din frigider şi tăiaţi-l pe din două, astfel încât să obţineţi două dreptunghiuri. Crestaţi-le pe margini (aveţi grijă să nu le tăiaţi de tot!) şi înţepaţi-l cu o furculiţă din loc în loc. Ungeţi foietajele cu sos [citeste continuarea]

Salata cu legume la gratar

Ingrediente:2 ardei rosii, taiati pe jumatate, fara seminte500 de grame de vinete, taiate in rondele 1 ceapa dulce, taiata julienne1 cana de rosii cherryjumatate de lingurita de piper negru macinat3 linguri de ulei de masline3/4 linguri de sarespray pentru gatit1 lingura de otet de sampaniejumatate de lingurita de zahar2 catei de [citeste continuarea]

Varză de Bruxelles cu ciuperci

Ingrediente:400 gr varză de Bruxelles1 ceapă mică, spartă în 4 şi feliată2-3 căţei de usturoi, feliaţi240 gr de ciuperci, feliate¾ cană de supă de legumeSare şi piper după gustPreparare:Îndrepătaţi capetele uscate ale verzelor şi tăiaţi-le în jumătate. Pregătiţi-vă celelalte legume şi încălziţi o tigaie care nu se [citeste continuarea]

Coleslaw cu portocale şi susan

Ingrediente:1 pungă de salată coleslaw½ cană de ardei roşu feliat subţire3 portocale mici, decojite¼ cană de suc de portocală2 linguri de oţet de orez1 lingură de sos de soia1 lingură de semninţe de susan coapte1 lingură de ghimbir ras1 linguriţă de zeamă de lămâieJumătate de linguriţă de ulei de [citeste continuarea]

Penne cu roşii, busuioc şi măsline

Ingrediente:500g de penneBusuiocUlei de măsline750g roşii cherry200g măslineSarePiperOţet balsamicPreparare:Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade/treapta 6.Puneţi roşiile într-o oală pentru cuptor, adăugaţi sare şi piper şi lăsaţi-le înăuntru cam 20 de minute. După ce au trecut cele 20 de minute, stoarceţi zeama din ele cu [citeste continuarea]

Salată cu sparanghel copt, cartofi şi năut

Ingrediente:2 cartofi medii1 cana de naut gatit300 de grame de sparanghel1 ceapă mică, tăiată julienne2-3 căţei de usturoi, decojiţiUn sfert de cană de vinaigrette (orice fel de vinaigrette preferaţi)Sare şi piper, după gustPreparare:Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius. Fierbem cartofii, după care [citeste continuarea]

Cupcakes de post

Ingrediente:400g făină260g zahăr50g pudră de cacao2 linguriţe bicarbonat de sodiu1 linguriţă de sare2 căni de apă½ cană de uleiEsenţă/extract de vaniliePreparare:Amestecaţi făina cu zahărul, pudra de cacao, bicarbonatul şi sarea într-un bol mare.Adăugaţi apa, uleiul şi vanilia.Amestecaţi totul cu mixerul la viteză media [citeste continuarea]

Salată cu mere şi mangold

Ingrediente:un sfert de cană de stafide2 buchete de mangold1 ceapă mare, tocată2 mere roşii, tăiate cubuleţe1 lingură de sos de soia1 lingură de oţet de meresare şi piper după gustPreparare:Punem stafidele într-un bol şi le acoperim cu apă fierbinte.Tăiem mangoldul în felii subţiri, atât frunzele, cât şi cozile.Încălzim un [citeste continuarea]


Inregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
  • Nr.2 Decembrie 2012
    Revista online - nr.2 Decembrie 2012
  • Nr.1 Noiembrie 2012
    Revista online - nr.1 Noiembrie 2012