Hacked By AdGhosT

Articol din: 10 noiembrie 2012 | vizualizari: 6241 | comentarii: 0 | voturi: 0
Citeste despre: bors moldovenescsupaciorba moldoveneascaretete

Borș moldovenesc


Timp de preparare: 40 min
Gata in: 40 min
Timp de fierbere: 80 minute
INGREDIENTE
400 g pulpă de porc
2 cepe
500 g roșii bine coapte
sare
2-3 linguri borş
1 fir praz
2 ardei
3 cartofi
piper negru măcinat
1 legatura mărar
2 morcovi
6 felii slănină
200 ml smântână
PREPARARE

1. Se trece bucata de carne printr-un jet de apă rece, se curăţă de pieliţe, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în 3-4 l de apă cu o linguriţă de sare. Când a început să facă spumă, se curăţă cu spumiera până se limpezeşte zeama şi se lasă să fiarbă în continuare la foc mic.
2. Între timp, se curăţă zarzavaturile, se spală şi se taie ca pentru ciorbă. Se adaugă în oală împreună cu carnea şi se lasă să fiarbă la foc mic.
3. Roşiile se opăresc, se decojesc, se taie cubuleţe sau se pasează cu blenderul şi se lasă să dea în două-trei clocote.
4. Se verifică dacă au fiert atât carnea cât şi legumele şi se adaugă sucul de roşii.
5. După ce a mai dat în câteva clocote, se adaugă  borşul, după gust, şi se mai lasă să fiarbă 5 minute. Borşul moldovenesc se serveşte cu smântână. Se ornează cu mărar proaspăt.


Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!


Adauga un comentariu



Inregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
  • Nr.2 Decembrie 2012
    Revista online - nr.2 Decembrie 2012
  • Nr.1 Noiembrie 2012
    Revista online - nr.1 Noiembrie 2012