Hacked By AdGhosT

Articol din: 09 mai 2012 | vizualizari: 8447 | comentarii: 1 | voturi: 1
Citeste despre: retete muraturi gogosari murati

Gogosari murati


Ingrediente:

- 5 kg gogosari rosii
- 750 ml otet alimentar de 9 grade
- 100 ml ulei
- 150 g zahar
- 3-5 linguri sare grunjoasa
- 1 l apa
- 1 lingura boabe de piper
- 1 leg frunze telina
- cimbru
- marar uscat
- hrean
- 2-4 buc foi de dafin
Spalati gogosarii, scurgeti-i si scurtati-i de codita. Crapati-i in patru (sub forma de cruce) in partea opusa coditei, facand o taietura de 1-3 cm lungime si controlati-i sa nu fie stricati in interior.

Separat, puneti la fiert, intr-un vas, apa cu otetul, zaharul, sarea si uleiul.

Opariti pe rand gogosarii, cate 5 min, din momentul in care apa incepe sa fiarba, intorcandu-i, apoi scoateti-i in strecuratoare si lasati-i la scurs (cu taietura in jos) si la racit. Claditi-i in borcane, cu codita in jos, peste un strat format din frunze de telina, cimbru, marar uscat, foi de dafin si ati presarat boabe de piper.

Dati in clocot amestecul in care ati oparit gogosarii si turnati-l fierbinte, in borcane, peste gogosari. Capsati si dati borcanele la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc coplet.

Depozitati in loc racoros.

Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!


Comentarii


Tudor Elena a comentat pe 04 septembrie 2012
chiar aveam nevoie de o reteta pentru muraturi..imi este chiar utila

Adauga un comentariu



Inregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
  • Nr.2 Decembrie 2012
    Revista online - nr.2 Decembrie 2012
  • Nr.1 Noiembrie 2012
    Revista online - nr.1 Noiembrie 2012