Hacked By AdGhosT

Articol din: 09 mai 2012 | vizualizari: 12063 | comentarii: 0 | voturi: 2
Citeste despre: linzer

Linzer

Blat:

200 gr. faina
120 gr. unt sau margarina
50 gr. zahar
2 linguri apa minerala
1 galbenus
1 lingurita bicarbonat de amoniu (amoniac),stins in otet sau zeama de lamiae

Glazura:

100 gr. zahar pudra
200 gr. nuca macinata
2 galbenusuri
3 albusuri
3-4 linguri gem mai gros
zahar vanilat, esenta de migdale(dar se poate si fara)

Preparare:

Din toate ingredientele de la blat, facem un aluat neted, pe care il intindem pe hartie de copt, la dimensiunea tavi in care vom coace. Dam la rece pentru 30 min.

Batem spuma albusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam si galbenusurile, esenta, apoi nuca. Omogenizam bine.

Punem blatul intr-o tava (cu tot cu hartia de copt) si dam la cuptor, la foc potrivit sa se coaca, dar numai pe jumatate, partea de deasupra sa fie putin tare.

Scoatem tava, intindem gemul si punem si crema de nuca.

Dam din nou la cuptor, la foc potrivit 25-30 min.

Cat este calda, se taie dupa preferinte.

Este o prajitura foarte buna cu un pronuntat gust de pricomigdale, se pastreaza in conditii bune cateva zile.

Timp Preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!


Adauga un comentariu



Inregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
  • Nr.2 Decembrie 2012
    Revista online - nr.2 Decembrie 2012
  • Nr.1 Noiembrie 2012
    Revista online - nr.1 Noiembrie 2012