Hacked By AdGhosT

Articol din: 28 martie 2013 | vizualizari: 6486 | comentarii: 0 | voturi: 0
Citeste despre: mancare de post retete de post preparate de post vinete rosii vin ceapa usturoi chimion paprika sofran

Vinete și roșii în stil Marrakech

Ingrediente:

1 kg de vinete, taiate in felii de 1 cm grosime
125 ml de ulei extra virgin 
95 g de pasta de tomate
jumatate de lingurita de fire de sofran
250 ml de vin alb sec
1 ceapa rosie tocata fin
1 catel de usturoi zdrobit
1 lingurita de chimion măcinat
un sfert de linguriță de paprika
400 g de roșii cherry (200 tăiate pe jumătate, 200 taiate in bucatele mici)
40 g de seminte de pin, prăjite

Preparare:

Punem vinetele într-un bol mare și asezonăm cu sare și piper. Adăugăm 2 linguri de ulei și amestecăm. Repetăm procedeul cu alte 2 linguri de ulei. Adăugăm pasta de tomate peste vinete.
Încălzim o tigaie la foc mediu. Adăugăm vinetele și puțin ulei pentru a nu se lipi. Le lăsăm timp de 4 minute, până se rumenesc, după care le scoatem pe o farfurie.
Între timp, punem șofranul și vinul într-un bol mic și le lăsăm deoparte. Încingem 2 linguri de ulei într-o tigaie la foc mediu. Adăugăm ceapa, usturoiul și 1 lingură de sare și amestecăm frecvent timp  de 5 minute sau până când ceapa devine moale. Adăugăm chimionul și paprika și, treptat, roșiile. După ce acestea se înmoaie, turnăm peste ele vinul și șofranul. Asezonăm după gust.
Alăturăm amestecul de roșii vinetelor și le servim cu semințe de pin. Poftă bună!

Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!


Adauga un comentariu



Inregistrare SaraMonti
Autentificare
Facebook
Afla cum a reusit sa slabeasca Minodora 22kg intr-un timp atat de scurt!
Vrei sa-ti maresti si sa-ti ridici sanii in mod natural? Iata cat costa si ce trebuie sa faci.
Revista Online
  • Nr.2 Decembrie 2012
    Revista online - nr.2 Decembrie 2012
  • Nr.1 Noiembrie 2012
    Revista online - nr.1 Noiembrie 2012